Tekemistä Helsingissä nyt 121 kpl.Yksityinen kouluvierailu | Private School Visits | Private School Visits

Yksityinen kouluvierailu on kuten avoin vierailu, mutta vierailu on vain omalle ryhmälle ja tapahtuu valitsemanasi päivänä 1. syyskuuta - 15. joulukuuta ja 15. tammikuuta - 15. toukokuuta¨välisenä aikana. Sisältää suomalaiseen kouluun tutustumista ja mahdollisuuden keskusteluihin suomalaisen opettajan kanssa. Vierailun oppaana koulutusalan ammattilainen.

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin:
Osoite Ensi Linja 1, 00530, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://visitedufinn.com/event/school-visits/
Hakusanat: educational event school visit

Avoin kouluvierailu | Open School Visits | Open School Visits

Avoin kouluvierailu sopii erityisesti ulkomaalaisille, jotka ovat kiinnostuneita tutustumaan suomalaiseen koulujärjestelmään. Vierailun kieli on englanti.

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin:
Osoite Ensi Linja 1, 00530, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://visitedufinn.com/event/school-visits/
Hakusanat: educational event school visit

Privaattiretki: Nuuksio Forest Lake Walk | Private Nuuksio Forest Lake Walk | Private Nuuksio Forest Lake Walk

Lähde opastetulle 4,5 tunnin yksityisretkelle Nuuksion kansallispuistoon ja tutustu jääkauden muovaamiin kallioihin sekä idyllisiin metsäjärviin. Retken aikana oppaamme kertoo lisää tästä luonnossa liikkujan aarteesta, eväsleipien ja juotavan kera. Hyvä peruskunto riittää tälle helpolle 3-4km reitille. Suosittelemme säähän sopivaa vaatetusta.

Retki alkaa Nuuksion Haukanpesältä ja noutopaikkana toimii Helsingin keskusta, sopimuksen mukaan. Kuljetukset Helsingistä Nuuksioon ja takaisin kuuluvat hintaan. Minimiveloitus on 4 hengen mukaan.

Kesto: 270 minuuttia
Missä ja milloin:
Osoite Haukkalammentie 32, 02820, Espoo
Tapahtuman kotisivu https://naturaviva.fi/en_US/hiking-in-nuuksio/private-nuuksio-forest-lake-walk
Hakusanat: walking tour nature excursion national park

Vesibussiyhteys Helsingin Merisatamasta ja Ruoholahdesta Pihlajasaareen | Waterbus connection from Helsinki to Pihlajasaari | Waterbus connection from Helsinki to Pihlajasaari

JT-Linen vesibussit liikennöivät Merisatamasta ja Ruoholahdesta Pihlajasaareen kesäkaudella 2021 toukokuusta syyskuulle (8.-9.5., 15.-16.5., 22.5.-29.8. ja 4.-5.9.). Aikataulu vaihtelee hieman päivän ja kuukauden mukaan, joten tarkista ajankohtainen aikataulu nettisivuiltamme.

Pihlajasaari

Irtaudu arjesta ja kaupungin hälinästä lyhyen merimatkan päässä Pihlajasaaressa. Saaresta löytyy hiekkarantojen, kauniiden rantakallioiden ja upeiden merimaisemien lisäksi monipuolista luontoa ja kauniita vanhoja huviloita, joista yhdessä sijaitsee ravintola. Saaren ympäri kiertää noin kahden kilometrin mittainen luontopolku, joka on merkitty maastoon numeroiduin tolpin. Luontopolku tarjoaa tietoa ja tarinoita saaren historiasta.

Pihlajasaaresta löytyy myös kolme vapaasti käytettävää keittokatosta, joista löytyy juomavesipisteet ja polttopuut valmiina käyttöön. Myös hieman pidempi irtiotto arjesta onnistuu telttaillen itäisessä Pihlajasaaressa. Lisäksi saaresta löytyy kaksi ennakkoon varattavaa saunaa.

Olemme pidentäneet Ruoholahden vuoroveneen liikennöintikautta ja nyt Ruoholahdesta pääsee Pihlajasaareen yhtä pitkään kuin Merisatamastakin. Koirat ovat myös tervetulleita vuoroveneisiimme sekä saareen pois lukien uimaranta- ja lasten leikkipaikka-alueet.

Kesto:
Missä ja milloin:
Osoite Kellosaarenranta 1, 00180, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.jt-line.fi/eng/pihlajasaari/
Hakusanat: family activities nature excursion cruises ferries archipelago by the sea wildlife bird watching swimming ice swimming ecological sustainable daytrip

HeliBear -Yhden Yön Villieläin Safari Helsingistä | HeliBear-One night Wildlife Safari from Helsinki | HeliBear-One night Wildlife Safari from Helsinki

Nauti järvisuomen upeista maisemista 2,5 tunnin helikopterilennolla Kainuuseen ja tarkkaile villikarhuja, susia ja ahmoja lähietäisyydeltä niiden luonnollisessa elinympäristössä. Vietä yö tarkkaillessasi villieläimiä ylellisessä karhumökissä, ja näe karhuja ja susia turvallisesti niiden luonnollisessa ympäristössään. Lennä seuraavana aamuna takaisin Helsinkiin. Muista, että kyseessä on villieläimet jotka liikkuvat vapaasti ja oman aikataulunsa mukaisesti. Todennäköisyys nähdä karhu 24 tunnin vuorokaudessa on 90-99% kuukaudesta riippuen.

Kesto: 23 tuntia
Missä ja milloin:
Osoite Liikelentotie 8, 01530, Vantaa
Tapahtuman kotisivu https://www.helsinkicitycopter.com/wildlife-safaris
Hakusanat: lgbtq friendly family activities finnish sauna experience nature excursion wildlife bird watching eco luxury daytrip

Fly, Dine & Sail - nauti luonnosta helikopterilennolla, saaristossa ja merellä ruokaa unohtamatta! | Fly, Dine & Sail | Fly, Dine & Sail

Lennä Helsingin yläpuolella, laskeudu saarelle ja purjehdi takaisin kaupunkiin! Nauti kauden puhtaimmista raaka-aineista valmistettujen aitojen herkkujen juhlaa!

Koe Helsinki ja sen ympäröivä saaristo 25 minuutin upealla helikopterilennolla samalla kun nautit lasillisen kuplivaa. Laskeudu saaristoon ja nauti huippukokin tekemästä illallisesta ja purjehdi takaisin keskustaan ​​katsellen auringonlaskua tilavalla katamaraanipurjeveneellä, jonka aluksella on ammattitaitoinen miehistö.

Kesto: 5 tuntia
Missä ja milloin:
Osoite Töölönkatu 2 B 16, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.helsinkicitycopter.com/copy-of-the-best-of-helsinki-helico-1
Hakusanat: lgbtq friendly sightseeing local lifestyle archipelago by the sea fine dining cooking tasting classes boating sailing cruising culinary experiences eco luxury daytrip

Privaattiretki: Nuuksio SUP Adventure | Private Nuuksio SUP Adventure | Private Nuuksio SUP Adventure

Työnnä SUP-lautasi vesille ja aloita ystäviesi kanssa 4,5 tunnin seikkailu Nuuksion Haukkalammen suojaisissa maisemissa. Retki sopii sekä aloittelijoille että kokeneille suppailijoille. Suosittelemme melontaretkelle sopivaa vaatetusta.

Tämä retki sisältää kuljetukset Helsingin keskustasta Nuuksion Haukanpesälle ja takaisin, opastuksen, SUP-varusteet, vesipullon ja retkieväät. Minimiveloitus on 4 hengen mukaan.

Kesto: 270 minuuttia
Missä ja milloin:
Osoite Haukkalammentie 32, 02820, Espoo
Tapahtuman kotisivu https://naturaviva.fi/en_US/private-nuuksio-sup-adventure/private-tour-nuuksio-sup-adventure
Hakusanat: national park daytrip nature excursion sports events

Bengtskärin Majakka - Päiväretki Helsingistä Helikopterilla! | Bengtskär Lighthouse - A helicopter day trip from Helsinki | Bengtskär Lighthouse - A helicopter day trip from Helsinki

Kaikkien pohjoismaisten majakoiden äiti, historiallinen Bengtskärin majakka sijaitsee karulla luodolla keskellä merta. Lento majakalle Helsingistä kestää 45 minuuttia, jonka aikana lennämme ensiksi Helsingin edustalla ja upean saaristomme yli majakalle. Lennon aikana voit nauttia kuplivaa, alkoholittomia juomia ja välipalatuotteita ihaillessasi ainutlaatuisia maisemia.

Unohtumaton lentomatka, majakan dramaattinen historia ja karun kaunis luonto takaavat sen, että majakkavierailusta tulee unohtumaton elämys. Historia- ja kultturiarvojen lisäksi saari on luonnoltaan kiinnostava ja eksoottinen sijaintinsa vuoksi. Aurinkoisena päivänä onnekkaimmat saattavat nähdä luodon kallioilla loikoilemassa myös hylkeitä.

Majakassa on hyvä, perinteinen saaristolaiskeittiö ja ihana isäntäpariskunta sekä viehättävä henkilökunta. Vierailemme majakalla pääsääntöisesti siten, ettei saarella ole muita turistiryhmiä, mikä tekee elämyksestä eksklusiivisen ja privaatin. Vierailu saarella voidaan mitoittaa toiveidenne mukaan. Mikäli haluat yöpyä ja saunoa saarella, tai järjestää vaikka juhlat omalle seurueellesi, pyydämme teitä ottamaan yhteyttä meihin aikaisessa vaiheessa.

Helikopterilento operoidaan modernilla ja ylellisellä Airbus H125 kopterilla, jossa on 5 paikkaa vain sinun seurueellesi, joka voi olla kooltaan 1-5 henkilöä toiveidesi mukaan. Lennolle ei myydä paikkoja seurueesi ulkopuolisille henkilöille.

Jos käyt elämässäsi yhdellä majakalla – niin käy Bengtskärissä!

Kesto: 5 tuntia
Missä ja milloin:
Osoite Töölönkatu 2 B 16, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.helsinkicitycopter.com/lighthouse-flights
Hakusanat: architecture family activities archipelago by the sea wildlife bird watching history daytrip

Redrib Helsinki Experience 1 | Redrib Helsinki Experience 1 | Redrib Helsinki Experience 1

Lähdemme liikkeelle Kauppatorista tai merellisen hotellinne laiturista
kiertämään Helsingin rantoja. Kaivopuiston kahvilat,
Löylyn design sauna ja Helsingin edustan saaristo näkyvät kerralla
veneen kyydistä. Avomeriosuudella ajetaan täysillä kohti Suomenlinnaa
ja Vallisaarta nauttien RIB -veneen vauhdista.

Taideinstallaatio Silo 648 ja jäänmurtajat kesälomilla näkyvät RIB-veneen
kyydistä parhaiten, kuten myös Helsingin uudet merelliset asuinalueet
Jätkäsaari, Kalasatama ja Kruunuvuorenranta. Retken päätteeksi
voitte jäädä kyydistä hotellinne tai jatkopaikkanne laituriin.

Kesto: 90 minuuttia
Missä ja milloin:
Osoite Eteläranta 12, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://redrib.fi/fi/experience-fi-hki-experience1.html
Hakusanat: archipelago boating sailing cruising by the sea

Redrib Archipelago Experience | Redrib Archipelago Experience 1 | Redrib Archipelago Experience 1

Lähdemme liikkeelle Helsingistä tai sovitusta lähtösatamasta ja suuntaamme itäiseen saaristoon, välillä puikkelehtien saarten välistä, välillä ylittäen avovedet vauhdikkaasti. Pysähdymme yhteen yli 170.000 saarista piknikille nauttimaan luonnosta ja vaikkapa saunomaan yleiseen saunaan jos siltä tuntuu. Saunan jälkeen nautimme avotulilounaan saaressa.
Tauon jälkeen suuntaamme vauhdikkaalle paluumatkalle ulkoreittiä, mikäli säät sallivat.

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin:
Osoite Eteläranta 12, 00130, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://redrib.fi/fi/experience-fi-archipelago_1.html
Hakusanat: family activities nature excursion cruises ferries archipelago by the sea boating sailing cruising

Redrib Helicopter Experience | Redrib Helicopter Experience | Redrib Helicopter Experience

Lähde jännittävälle retkelle Helsingistä helikopterin kyydissä saaristoon ja palaa vauhdikkaasti RIB -veneellä saman päivän aikana! Koet ensin Helsingin ja saariston täysin uudesta perspektiivistä helikopterista käsin nauttien lasillisen samppanjaa.
Laskeudumme saareen, missä ohjelmana on joko pelastuspukuharjoitus tai luontopolku, hintaan sisältyvää pikkupurtavaa tai halutessasi kokonaisen buffet llallisen ja saunan lisähintaan.
Takaisin Helsingin keskustaan lähdemme ohjelman jälkeen vauhdikkaasti RIB -veneellä, nyt lentäen matalalla mikäli olet urheilullisella tuulella. Kaikki suojaavat matkustajavarusteet sisältyvät.

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin:
Osoite Malmin lentoasema, 00700, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://redrib.fi/fi/experience-fi-kopteri.html
Hakusanat: family activities nature excursion archipelago by the sea boating sailing cruising daytrip

Ainutlaatuinen Elämyslento Helsingissä | Helsinki Helicopter Tour | Helsinki Helicopter Tour

Näe Helsinki uudella tavalla ylellisen Airbus H125 helikopterin kyydistä ja nauti samalla vaikka lasi kuplivaa! Elämyslennolla kierrämme kaikki Helsingin merkittävimmät nähtävyydet ja piipahdamme myös saaristossa ihailemassa upeita maisemia niin talvella kuin kesälläkin. Jos kotipaikkasi on Helsingissä, voimme toivoessanne piipahtaa katsomassa myös kotipaikkaanne lintuperspektiivistä. Varaa lentosi nyt kätevästi suoraan nettisivuiltamme.

Edestakaiset kuljetukset pääkaupunkiseuden alueelta Malmin lentoasemalle varattavissa lisäpalveluna.

Kesto: 20 minuuttia
Missä ja milloin:
Osoite Töölönkatu 2 B 16, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.helsinkicitycopter.com/helsinki-helicopter-tour
Hakusanat: lgbtq friendly private activity experience sightseeing archipelago childrens attractions eco luxury

Redrib Cottage Locals Experience | Redrib Cottage Locals Experience | Redrib Cottage Locals Experience

Lähde RIB -veneellä kaupungin vilskeesta saaristoon hetkeksi. Vierailemme paikallisen perheen luona heidän omalla mökkisaarellaan.
Vieraanvaraiset isäntämme kertovat kaiken mökkielämästä, kalastuksesta ja alueen sotahistoriasta. Kokeile heidän saunaansa, josta on henkensalpaava näkymä Helsingin keskustaan. Lähde opastetulle luontopolulle tai istahda lämpimille kallioille nauttimaan saaristolaislounaasta. Aivan kuten paikalliset. Heidän kanssaan. RIB vene vie sinut takaisin vauhdikkaasti ulkokautta vain 30. minuutissa.

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin:
Osoite Eteläranta 12, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://redrib.fi/fi/experience-fi-cottage.html
Hakusanat: family activities finnish sauna experience cruises ferries archipelago by the sea boating sailing cruising villas cottages camping cabin life daytrip

Redrib Ice Experience | Redrib Ice Experience | Redrib Ice Experience

Nyt voit kokea arktisen elämyksen imatyynyaluksen kyydissä vain 30 min. päästä Helsingin keskustasta! Tämä harvinainen huippu-alus vie meidät jään, rikkoutuvan jään ja avoveden yli kauniiseen talviseen saaristoon silloin kun muut eivät tänne pääse. Erityisesti kelirikon aikaan.
Base Camp -saaressa voit kokeilla miltä tuntuu kellua pelastuspuvuissa jäiden seassa pysyen kuivana ja lämpimänä, tai kokeilla rajojasi kävelemällä jäälautalla ohjaajiemme valvonnassa. Katetussa grillikatoksessa nautimme saaristolounaan ja pannukahvit, ja hyvänä talvena laitetaan myös jääkarusellimme pyörimään. Paluumatkalla mantereelle saarien välistä saatamme vielä nähdä mahtavia jääpatoja, merikotkan tai vaikkapa hylkeen.

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin:
Osoite Eteläranta 12, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://redrib.fi/fi/experience-fi-ice-experience.html
Hakusanat: archipelago by the sea swimming ice swimming boating sailing cruising daytrip

Midnight sun in the archipelago | Midnight sun in the archipelago | Midnight sun in the archipelago

Tällä retkellä pääset ihailemaan yötöntä yötä upeisiin saaristomaisemiin! Kuljetus kuuluu Helsingistä Porkkalanniemeen, jossa pääset nauttimaan luonnosta eräoppaan kanssa ja nauttimaan evästä kun samalla katsot keskiyön aurinkoa. 
 

Kesto: Klo 19.00-23.00 (4tuntia)
Missä ja milloin: Porkkalanniemessä kesä- ja heinäkuussa
Osoite Mannerheiminaukio 1, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://taigatimes.com/experience-the-midnight-sun/
Hakusanat: guidance archipelago summer nature sea

Koe suomalainen savusauna | Experience Finnish Smoke Sauna | Experience Finnish Smoke Sauna

Koe aito ja autenttinen suomalainen savusauna! Savusauna sijaitsee järven rannalla, jolloin sinulla on mahdollisuus pulahtaa uimaan vuoden ympäri. Savusauna on sekasauna joten tarvitset mukaasi uimapuvun. 

Kesto: 2-3 tuntia. Lähtö klo 18.00 vuoden ympäri. Talviaikaan ylimääräinen lähtö klo 14.30
Missä ja milloin: Kuusijärvellä vuoden ympäri
Osoite Mannerheiminaukio 1, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://taigatimes.com/finnish-smoke-sauna/#book-now
Hakusanat: guidance nature recreation areas sauna

Kalastusretki Helsingissä | | Fishing trip Helsinki

Fishing Xperience järjestää kalastusmatkoja ammattioppaiden johdolla Helsingin ja sen lähialueiden kalavesillä. Retket räätälöidään ryhmän tarpeiden mukaan, joten se sopii niin harrastajille kuin ensikertaa vesillä oleville. Retket sopivat kaikenikäisille ja ne ovat mahdollista toteuttaa myös suuremmille ryhmille.

 

Kesto: 7 tuntia
Missä ja milloin: Pääkaupunkiseudun vesistö sekä lähiseutu, huhti-joulukuu
Osoite Lyypekinlaituri Pier/Old Market Hall, 00130, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.fishingxperience.fi/
Hakusanat: guidance fishing trips

Kalastusretki Helsingissä | Fishing trip in Helsinki | Fishing trip in Helsinki

Fishing Xperience järjestää kalastusmatkoja ammattioppaiden johdolla Helsingin ja sen lähialueiden kalavesillä. Retket räätälöidään ryhmän tarpeiden mukaan, joten se sopii niin harrastajille kuin ensikertaa vesillä oleville. Retket sopivat kaikenikäisille ja ne on mahdollista toteuttaa myös suuremmille ryhmille.
Tervetuloa kalastamaan pääkaupungin vesille ammattilaisten kyydissä!

Kesto: 7 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki ja sen lähikuntien vesialueet, huhtikuusta joulukuuhun
Osoite Lyypekinlaituri, in front of the Old Market Hall, 00130, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.fishingxperience.fi/
Hakusanat: fishing guidance sea daytrip

Venetaksi (max. 6 henkilöä) | Privat taxi boat max. 6 person. | Privat taxi boat max. 6 person.

Koe Helsingin upea saaristo omalla venekyydillä, mukaan mahtuu 6 henkilöä. Voit ottaa omat välipalat mukaasi ja nauttia niittä retkellä. Merikuljetus esim. biennaaliin Vallisaareen ja muihin kohteisiin.
Helsinkiläinen venetaksi jolla on kolmas toimintakausi meneillään ja jonka kaluston on viranomaiset tarkastaneet ja hyväksyneet. 

Venetaksitolppa sijaitsee Kauppatorin Linnanaltaalla Presidentinlinnaa vastapäätä. Nouto onnistuu myös muista satamista.

Kesto:
Missä ja milloin: 1 toukokuuta - 30 marraskuuta
Osoite Market Square, 00170, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.venekyyti.fi/
Hakusanat: sea by the sea archipelago taxis

Serlachius - Taiteen ja tarinoiden kohtauspaikka, taidematka ruokaelämyksen kera | Iconic Serlachius - destination of art, architecture, history and culinary pleasures | Iconic Serlachius - destination of art, architecture, history and culinary pleasures

Serlachius-bussi tuo suoraan museoihin Tampereen linja-autoasemalta klo 10.50 tai rautatieasemalta pääoven edestä klo 11.05.  Siirryt bussilla kätevästi museosta toiseen bussilla.
Retki sisältää: Liput Serlachius-museoihin, polkupyörän, soutuveneen tai kävelysauvojen lainan ja Taidemenu:n ravintola Göstassa

Junayhteys Helsingistä Tampereelle kestää noin 1,5-2h.
Tampereen linja-autoasemalta klo 10.50 tai rautatieasemalta pääoven edestä klo 11.05

Kesto: Noin 8 tuntia
Missä ja milloin: Taidekaupunki Mänttä Kesäaikana 1.6.–31.8. joka päivä, myös juhannuksena. Talviaikana 1.9.–31.5. tiistaista sunnuntaihin, maanantaisin suljettu
Osoite Tampere train station, 33100, Tampere
Tapahtuman kotisivu https://serlachius.fi/en/
Hakusanat: history architecture culture food fine arts daytrip

Vegaaninen kokkikoulu | Vegan cooking class | Vegan cooking class

Lämpimästi tervetuloa vegaanikeittiöön!

Kursseilla opit kasvipohjaisen ruoanlaiton salat, pääset herkuttelemaan vatsasi täyteen ja tutustumaan vegaanisiin erikoisraaka-aineisiin ravitsemusasiantuntijan lempeässä ohjauksessa. Tänne kaikki ovat tervetulleita ruokavaliosuuntauksesta riippumatta.

Avoimet kurssit pidetään arki-iltaisin. Yksityiset kokkikurssit etukäteen sovittuna ajankohtana.

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin: Vuoden ympäri
Osoite Kotkankatu 2, 005210, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://ruokailo.fi/matlagningskurs-pa-svenska/
Hakusanat: food vegetarian food culture guidance

TukTuk opastettu kierros | TukTuk guidade tur | TukTuk Guided Tour

Näe ja koe Helsinki tällä uniikilla ja hauskalla opastetulla kierroksella! Täysin sähkökäyttöisen TukTukin kyydissä näet Helsingin ja sen tärkeimmät nähtävyydet ympäristöystävällisellä ja uudella tavalla. Kuljettajasi on myös oppaasi, joka käyttää kierroksen aikana audiojärjestelmää, jotta et menetä mitään mitä ympärilläsi näkyy tai tapahtuu. TukTukin kyytiin mahtuu vain neljä henkilöä, joten voimme tarjota mahdollisimman yksilöllistä palvelua sinulle ja ryhmällesi.

Kesto: Yhden ja kahden tunnin kierroksia
Missä ja milloin: Helsinki, toukokuu-syyskuu
Osoite , 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.helsinkituktours.fi/
Hakusanat: activity guidance sightseeing

Lentoelämys | Flying experience | Flying experience

Föönaaminen on ikimuistoinen elämys, joka sopii kaikille ja kaikenikäisille. Kauppakeskus Redissä sijaitsevassa Föönissä pääset nauttimaan huikeista lentofiiliksistä turvallisesti, sillä ammattilentäjämme huolehtivat ensikertalaisten koulutuksesta ja ovat mukana myös tunnelissa lennon aikana. Koulutus, varusteet, lentovideo sekä ohjaajan lentonäytös sisältyvät hintaan.

Kesto: 1,5h
Missä ja milloin: Fööni - tuulitunneli, ti-pe 14-21, la-su 11-18.
Osoite Hermannin Rantatie 11, 00580, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://fööni.fi/en/
Hakusanat: activity

Helsinki Panorama Sightseeing | Helsinki Panorama Sightseeing | Helsinki Panorama Sightseeing

Panorama Sightseeing -kiertoajelu on helppo ja hauska tapa tutustua Helsingin nähtävyyksiin. Kierroksella nähdään kaikki pääkaupungin tärkeimmät nähtävyydet, mukavasti bussissa istuen. Yksi pysähdys Temppeliaukion kirkolla tai Sibelius-monumentilla (jos kirkko on suljettu). Selostus 10 kielellä kuulokkeiden kautta. Kiertoajelu ja sisäänpääsy Temppeliaukion kirkkoon ovat ilmaisia Helsinki Cardilla.

Kesto: 1 h 45 min
Missä ja milloin: Loka-huhtikuu (syys-talvikausi)
Osoite Esplanade Park, Fabianinkatu, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.stromma.fi/en/helsinki/sightseeing/sightseeing-by-bus/helsinki-panorama-sightseeing/
Hakusanat: guidance bus sightseeing sightseeing

Helsinki Living & Design – bussikiertoajelu | Helsinki Living & Design bus sightseeing | Helsinki Living & Design bus sightseeing

Tutustu moderniin Helsinkiin ja uusiin kaupunginosiin. Kierros vie sinut kaupungin mielenkiintoisimmille alueille, ydinkeskustan ulkopuolelle, ja esittelee nykyaikaista arkkitehtuuria sekä suomalaista muotoilua. Kierroksella tutustut pääkaupungin elämäntyyliin mukavasti kaksikerrosbussissa. Selostusta voi seurata kuulokkeista 10 kielellä. Pysähdys (45 min) Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa.
 

Kesto: 1 tunti 45 min
Missä ja milloin: Loka-huhtikuu (syys-talvisesonki)
Osoite Esplanade Park, Fabianinkatu, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.stromma.com/en-fi/helsinki/sightseeing/sightseeing-by-bus/helsinki-living-design-sightseeing/
Hakusanat: guidance bus sightseeing

Medieval Tallinn (opastettu päivämatka Tallinnaan) | Medieval Tallinn (guided day tour to Tallinn) | Medieval Tallinn (guided day tour to Tallinn)

Lähtö Tallinnaan aamulla laivalla klo 10.30. Päivän aikana tutustutaan Tallinnan tärkeimpiin nähtävyyksiin englanninkielisen oppaan johdolla autolla sekä kävellen. Opastetun kierroksen jälkeen kolmen ruokalajin lounas tarjoillaan viihtyisässä ravintolassa vanhassa kaupungissa. Sen jälkeen on omaa aikaa ennen paluukuljetusta satamaan. Laiva saapuu Helsinkiin illalla.

Kesto: Koko päivän retki
Missä ja milloin: Tilauksesta ympäri vuoden
Osoite West harbour, terminal 2, 00220, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.stromma.fi/en/helsinki/tours-excursions/day-trips/medieval-tallinn/
Hakusanat: sea guidance cruise

Helsinki Feel Good - Opastettu kävelykierros ohjatulla joogalla | Helsinki Feel Good - Guided Walking and Yoga Tour | Helsinki Feel Good - Guided Walking and Yoga Tour

Tämä on täysin uudenlaisen elämys - kävelykierros, jonka aikana kuulet Helsingistä ja sen nähtävyyksistä sekä saat ainutlaatuisen kokemuksen joogata kaupungissa nähtävyyksien läheisyydessä. Kierroksen lopussa odottaa rauhoittava loppurentoutus ja virvokkeet joogastudiolla Jätkäsaaressa. Tältä kierrokselta lähdet monta Helsingin tarinaa rikkaampana, keho ja mieli hyvinvoivana! 

Kesto: 3 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, kesä-elokuu
Osoite Helsinki Sky Wheel, 00160, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.yoohootours.fi/
Hakusanat: yoga guidance

Yhden yön telttaretki luonnossa | Camping introduction in Porkkala | Camping introduction in Porkkala

Tämä retki on täydellinen sinulle jos haluat viettää yön luonnossa ja kokeilla telttailua. Lähdemme Helsingistä kello 17:00 Porkkalan upeisiin saaristomaisemiin, joten ehdit hyvin mukaan työpäivänkin jälkeen. Haluamme tarjota sinulle mukavan retkeilykokemuksen, joka herättää halusi lähteä telttailemaan uudestaan!

Sopii hyvin: Aloittelijoille, päiväkävijöille ja luontoa rakastaville. 
 

Kesto: 1 yö
Missä ja milloin: Helsingistä Porkkalanniemeen kesäkuusta syyskuuhun
Osoite Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://taigatimes.com/Helsinki-archipelago-camping/#book-now
Hakusanat: hiking and backpacking nature daytrip by the sea

Vietä kaksi yötä Isojärven kansallispuistossa | Two Nights in Isojärvi National Park | Two Nights in Isojärvi National Park

Kun haluat jättää kaupungin melun taaksesi ja viettää hieman enemmän aikaa luonnossa, on tämä retki tarkoitettu sinulle. Lähdemme Helsingistä Keski-Suomen helmeen Isojärven kansallispuistoon patikoimaan ja telttailemaan kahdeksi yöksi. Isojärven kansallispuisto on tunnettu majavistaan ja upeista jääkauden muovaamista maisemista. Patikoinnin jälkeen voimme uida ja nauttia hiljaisista kesäilloista.

Kesto: 2 yötä
Missä ja milloin: Helsingistä Isojärven kansallispuistoon kesäkuusta syyskuuhun
Osoite Mannerheiminaukio 2, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://taigatimes.com/national-park-camping-finland/
Hakusanat: hiking and backpacking nature guides nature daytrip

Viiden yön vaellus Salamajärven kansallispuistossa | Five Night Hike in Salamajärvi National Park | Five Night Hike in Salamajärvi National Park

Haasta itsesi tänä kesänä ja patikoi Hirvaan kierros hyvässä porukassa. Tällä pitkällä mutta antoisalla vaelluksella sinun ei tarvitse huolehtia ruoista tai reiteistä, sillä me olemme suunnitelleet ne valmiiksi. Tarvitset mukaan hyvät vaelluskengät, rinkan ja sisukasta mieltä! Vaihtelevat metsä- ja suomaisemat lumoavat sinut kauneudellaan tällä reitillä. Lähtö yhdessä Helsingistä. 

Kesto: 5 yötä
Missä ja milloin: Helsingistä Salamajärven kansallispuistoon, kesäkuusta syyskuuhun
Osoite Mannerheiminaukio 2, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://taigatimes.com/camping-hirvaan-kierros-finland/
Hakusanat: guidance hiking and backpacking nature nature guides daytrip

Princess V50 jahti | Princess V50 - Charter Yacht | Princess V50 - Charter Yacht

Princess V50 jahti tarjoaa laadukkaita risteilyjä ja retkiä Helsingin Aurinkolahdesta. Tutustu itäisen Helsingin kauniiseen saaristoon, koe auringolasku ulkomereltä tai lähde porukalla Tallinnaan. Yksityiset risteilyt alkaen 1000€ Avoimet risteilyt tulossa pian

Kesto:
Missä ja milloin: Saatavilla vain kesäisin
Osoite Aurinkoranta, Helsinki, 00990, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.finedaysfinland.fi/
Hakusanat: sea boating archipelago guidance

Pasilan katutaidekierros | Pasila street art tours | Pasila street art tours

Helsingin laajimpaan katutaidekeskittymään Itä-Pasilassa pääsee tutustumaan katutaidekierroksilla. Kierroksella näet katutaidetta ja kuulet tarinoita teoksista, katutaiteen historiasta sekä mielenkiintoisia yksityiskohtia Helsingistä, joita yksikään muu opas ei sinulle kerro. Kierros päättyy Pasilan kaupunkitaidekeskukselle, jossa pääset tutustumaan vaihtuvaan näyttelyyn. 

Lähtöpaikka: Original Sokos Hotel Tripla (Fredrikanterassi 1 B, 00520 Helsinki). Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, tule vain paikalle klo 11 mennessä. 

Kierroksen hinta on vapaavalintainen (suositus vähintään 10 €). Kierroksen tuotot menevät yhdistyksemme toimintaan ja uusien katutaideteosten tekemiseen. Osallistuminen maksetaan kierroksen päätyttyä käteisellä.

Kesto: Kierroksen kesto on 2 tuntia. Kierrokset alkavat klo 11 ja päättyvät klo 13.
Missä ja milloin: TKierrokset järjestetään Itä-Pasilassa. Kierroksia järjestetään keväästä syksyyn, 13.6.-3.10. välisenä aikana. Kierrokset järjestetään joka toinen lauantai.
Osoite Fredrikanterassi 1 B, 00520, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.facebook.com/events/701906437012067/
Hakusanat: street art guidance walking tour

Historiallinen Saaristoristeily | Historiska Helsingfors | Historical Helsinki Sightseeing

Vain Royal Linen reitillä näet Suomenlinnan parhaat palat mm. kauniin sisälahden, Kaivopuiston, Kruununhaan ja Katajanokan upeat rannat, historialliset rakennukset, kirkot, risteilysatamat, jäänmurtajat, huvilat, saunat ja Korkeasaaren eläintarhan. Kattava ja mielenkiintoinen reittiselostus. Lisäksi voit nauttia perinteisen saaristolaispöydän herkuista. Opastus 10 kielellä. 

JOKA PÄIVÄ 22.6. - 6.9.2020 klo 12:00, 14:00 ja 16:00

Lisälähtöjä TI-LA 23.6.-5.9.2020 klo 11:00, 13:00, 15:00 ja 17:00

TI-LA 8.9. - 3.10.2020 klo 12:00, 14:00 ja 16:00

Kesto: 1h 30min
Missä ja milloin: Kauppatori, huhtikuusta syskuuhun
Osoite Market Square, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.royalline.fi/Sightseeing-Cruise-1-189-h
Hakusanat: guidance boat sightseeing sea history

Kaunis Kanavareitti (saaristoristeily) | Beautiful Canal Route (Sightseeing by boat) | Beautiful Canal Route (Sightseeing by boat)

Kaunis Kanavareitti saaristoristeilyllä näet Helsingin kauneimmat rantamaisemat ja monta nähtävyyksien helmeä: historiallisen Suomenlinnan, Korkeasaaren eläintarhan, jäänmurtajat ja Degerön kanavan. Risteilyllä kuulet myös Helsingin kiehtovasta historiasta. Laivoilla on ystävällinen henkilökunta ja kokeneet kapteenit sekä kahvila anniskeluoikeuksin. Kanavareitti on ilmainen Helsinki Cardilla.

Takuulähdöt PÄIVITTÄIN  5.6. - 30.9.2020
klo 10.30, 12.30, 14.30 ja 16.30

Mahdolliset lisälähdöt klo 11:30, 13:30, 15:30, 17:30, 18:30 - tarkista  saatavuus nettisivuilta tai lähtöpaikalta. 

Kesto: 1 h 30 min
Missä ja milloin: Toukokuu-syyskuu, useita lähtöjä päivittäin
Osoite Market Square (by the yellow flags), Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.stromma.com/en-fi/helsinki/sightseeing/sightseeing-by-boat/beautiful-canal-route/
Hakusanat: boat sightseeing sea guidance

Kieltolaki illallisristeily | Smuggler's dinner cruise | Smuggler's dinner cruise

Lähde risteilylle kauniiseen itäsaaristoon pirtutrokarien vanavedessä. Suositut Kieltolaki-risteilyt ovat uudistuneet yleisön pyynnöstä! Uusi reitti pirtukeisarien aikaan suosimille vesille sekä uusia tarinoita, mm. virolaistrokari Pirtu-Priitin kertomuksia. Illalliselle suosittelemme ennakkovarausta 0207 118 333.

23.6.-5.9.2020
TI-LA 19:00-21:30

Kesto: 2h 30min
Missä ja milloin: Kauppatori, huhtikuusta syskuuhun
Osoite Market Square, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.royalline.fi/SMUGGLER-S-DINNER/Cruise-with-Smugglers-Buffet
Hakusanat: guidance boat sightseeing history sea dinner

Helsinki Tour - 3 tunnin kaupunkikiertoajelu | Helsinki Tour - 3 hours city Sightseeing | Helsinki Tour - 3 hours city Sightseeing

Kaupunkikiertoajelu Helsinki-Vantaan lentoasemalta Helsingin keskustaan. 
 

Kesto: 3 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki Airport - Helsinki, vuoden ympäri
Osoite Helsinki Airport, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.helsinkitour.fi/#!/mainView
Hakusanat: bus sightseeing sightseeing guidance

RED BUSES Hop-On Hop-Off | RED BUSES Hop-On Hop-Off | RED BUSES Hop-On Hop-Off

20 pysäkkiä ympäri Helsinkiä! Voit jäädä pois haluamallasi pysäkillä ja pääset samalla lipulla seuraavaan bussiin jatkamaan matkaa. Audio-opastus 10 kielellä. Yksi kierros kestää noin 1h 15min ja bussilippu on voimassa päivän ostohetkestä. 

Kesto: 1h 20min
Missä ja milloin: Senaatintori, elokuusta syyskuuhun
Osoite Senate Square, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.citytour.fi/Hop-On-Hop-Off-buses
Hakusanat: bus sightseeing guidance sightseeing

Hop on Hop off Helsinki, City Sightseeing | Hop on Hop off bus tour by City Sightseeing | Hop on Hop off bus tour by City Sightseeing

Hop On Hop Off Helsinki- kiertoajelu kaksikerrosbussilla on mukava tapa saada käsitys Suomen pääkaupungista ja sen nähtävyyksistä. Reitti (19 pysäkkiä) on huolella valittu ja kulkee kaikkien Helsingin tärkeimpien nähtävyyksien ohi. Lippu on valintasi mukaan voimassa 24 tai 48 tuntia ja voit nousta bussiin tai jäädä pois kyydistä niin monesti kuin haluat. Opastus kuulokkeista 10 kielellä.

Lähtöpaikka: Senaatintori, Aleksanterinkatu 28.
 

Kesto: 1h 30min (ilman pysähdyksiä)
Missä ja milloin: Elo-syyskuu
Osoite Senate Square, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.stromma.fi/en/helsinki/sightseeing/sightseeing-by-bus/hop-on-hop-off/
Hakusanat: bus sightseeing guidance sightseeing

Bus & Boat combination | Bus & Boat combination | Bus & Boat combination

Yhdistelmälipulla näet kaikki Helsingin päänähtävyydet niin maalla kuin merellä. Kaksikerroksisen avobussin kierroksella kuulet tietoa ja tarinoita Helsingistä ja 1½ h risteilyllä mukavalla ravintolalaivalla näet kaikki parhaat palat Helsingin upeasta saaristosta ja kuulet runsaasti tarinoita mm. Suomenlinnasta ja keskustan kaupunginosista.

Koe Helsinki avobussin kyydistä sekä mereltä. Osta combo-lippu ja säästä!

Kesto: Bussi 1h 20min- 1h 40min/ Laiva 1h 30min
Missä ja milloin: Helsinki, lähtöpaikat: Senaatintori/Kauppatori, elokuusta syyskuuhun
Osoite Senate Square, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.citytour.fi/Hop-on-Hop-off-bus--boat-24-h
Hakusanat: bus sightseeing guidance boat sightseeing sea

Bus & Boat -yhdistelmäkierros | Bus & Boat combo tour | Bus & Boat combo tour

Yhdistä kaksi kaunista sightseeing-kokemusta ja nauti Helsingin parhaista nähtävyyksistä maalla ja merellä. Paketti sisältää Kaunis Kanavareitti -risteilyn sekä CitySightseeing Hop On Hop Off -kiertoajelun. Kaunis Kanavareitti-saaristoristeilyllä näet Helsingin kauneimmat rantamaisemat ja bussikiertoajelulla pääset kätevästi kiertämään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet omassa aikataulussa.

Kesto: Bussikiertoajelu n. 1,5 tuntia ilman pysähdyksiä, risteilyn kesto 1,5 tuntia
Missä ja milloin: Elokuu -Syyskuu
Osoite Senate Square, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.stromma.fi/en/helsinki/sightseeing/combination-tours/bus-boat/
Hakusanat: guidance bus sightseeing boat sightseeing sea

Yksityisretki kansallispuistoon ja vanhaan Porvooseen | Private National Park and Old Porvoo Tour | Private National Park and Old Porvoo Tour

Koe kaksi kohdetta yhden päivän aikana tämän yksityisretken aikana. Lähtö tälle retkelle on Helsingistä/pk-seudulta ja ensimmäinen pysähdys on Sipoonkorven kansallispuistossa. Kansallispuistossa kävellään eräoppaan johdolla helppoa luontopolkua pitkin ja nautitaan lounas nuotiolla järven ääressä. Kansallispuistosta jatketaan matkaa Vanhaan Porvooseen, jossa vieraillaan mm. Brundbergin myymälässä.
 

Kesto: 6 tuntia
Missä ja milloin: Ympäri vuoden
Osoite Mannerheiminaukio 1, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://taigatimes.com/private-porvoo-and-national-park-tour/
Hakusanat: guidance nature nature sites history

Helsinki Heavy Walk | Helsinki Heavy Walk | Helsinki Heavy Walk

Maailman metallipääkaupunkiin Helsinkiin mahtuu monta paikkaa jossa tukkajumalat hengaavat ja heavy-jengi bilettää. Helsinki Heavy Walk näyttää niin baarit kuin pizzeriat, vie metalliin erikoistuneeseen levykauppaan ja vihkii osanottajat aidon heavy rock city saloihin. Oppaat ovat kasvaneet suomalaisten bändien mukana joten mukaan mahtuu paljon omia muistoja ja anekdootteja heavy-historian lisäksi!

Varaukset viimeistään edellisenä iltana klo 21:00 happyguidehelsinki@gmail.com

Kesto: 2 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, ympäri vuoden
Osoite Tavastia, Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://walkingtourshelsinki.com/theme/
Hakusanat: walking tour music guidance heavy rock

Helsinki Winter Fatbike | Helsinki Winter Fatbike | Helsinki Winter Fatbike

Läskipyörällä pääset helposti tutustumaan Itä-Helsingin upeaan meriluontoon. Kierroksella pyöräillään ulkoilureittejä ja hiekkatietä rentoa tahtia. Lähde pyöräretkelle!

Fatbikella, eli läskipyörällä, on hauskaa pyöräillä. Isot ja paksut renkaat rullaavat hyvin hiekkatiellä ja polulla. Fatbikella voi ajaa myös lumella tai jäällä, eli retki onnistuu kaikissa olosuhteissa!

Fatbike-pyörät ovat 18-vaihteisia ja niissä on käsijarrut. Retkelle lähtijöiltä toivotaan löytyvän reipasta mieltä, vaikka tavoitteena on pitää pyöräretki rentona. Kierrokselle edellytetään aikaisempaa pyöräilykokemusta.

1.1.-30.4. 2021 tilauksesta.

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin: Vuosaaren melontakeskus, 1.1.-30.4. 2021 tilauksesta.
Osoite Harbonkatu 13, 00980, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.naturaviva.fi/en/activities/fatbiking/fatbikinginfinland/s=helsinki-winter-fatbike/body0=797.257/body0:template=johkuproduct.tpl
Hakusanat: nature bike tour cycling winter

REDRIB Ice Experience | REDRIB Ice Experience | REDRIB Ice Experience

Nyt pääset kokemaan etelän talvista saaristoa myös heikoilla jäillä!  Ajamme ilmatyynyaluksella autiolle ja taatusti tyhjälle talviselle saarelle, jossa vietämme mieleenpainuvan iltapäivän. Jo itse leijuva matka on elämys ja perillä voit kokeilla halutessasi pelastuspuku-uintia. Koet miltä tuntuu kellua jääkylmässä vedessä pysyen täysin lämpimänä ja kuivana. Jos jäätilanne sallii, laitamme myös pyörivän jäälautan liikkeelle. Paluumatkalla näet aivan toisenlaisen saariston, mahtavan näkymän josta harva pääsee nauttimaan. 

Ilmatyynyalus kulkee saariston kaikissa keleissä turvallisesti ja mukavasti.  Vedessä, jäällä, lumessa ja rikkoutuvan jään yli. Kelirikko-aika ei ople tälle alukselle mikään ongelma. Ohjaamon lämmitys ja meidän varusteilla pysyt lämpimänä ja kuivana koko retken ajan. Oppaina ja kuljettajina toimii saariston asiantuntijat, jotka tietävät miten ja missä toimia talvisessa saaristossa. Turvallisuus on tämän retken ykkösprioriteetti.
 

 

Kesto: 4h
Missä ja milloin: Helsinki, 1.1-1.4.2021
Osoite Meripellontie 11 C 12, 00910, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://redrib.fi/en/experience-en-ice-experience.html
Hakusanat: activity sea winter

Allin kalja ja rupuralli -kävelykierros | Allin kalja ja rupuralli -walking tour | Allin kalja ja rupuralli -walking tour

Kallion sydämeen sijoittuva kävelykierros on kurkistus Kallion kaduille, kujille ja kulmille. Katuopas Poitsun seurassa sukellat vaihtoehtoiseen kulttuuriin ja historiaan, kuulet Suomen ainoan itkumuurin sijainnista, näet menneen työläiskaupunginosan pelastuksen pyhän kolminaisuuden ja koet Kallion sykkeen. Kuulet myös sahtitehtailusta Hämeentiellä ja siitä, miten Enighetenin juustovarasto liittyy asunnottomuuteen.

Lähtöpaikka: Alli Tryggin puisto, Ässärykmentin muistomerkki, Hämeentie 24
Kierros on ilmainen, mutta hyvästä opastuksesta voi jättää tippiä.
 

Kesto: 2 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, Kallio. Aikataulut voi tarkistaa kierroksen varauskalenterista
Osoite Hämeentie 24, 00530, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.himastrada.fi/kierrokset/allin-kalja-ja-rupuralli/
Hakusanat: guidance walking tour

Kurvin kierre -kävelykierros | | Kurvin kierre -walking tour

Kallion katuja parikymmentä vuotta hengittänyt katuopas Poitsu johdattaa kuulijansa hipsterimekan rinnakkaistodellisuuteen. Kadut Kallion ovat aina kuuluneet myös lestinheittäjille, 'viihde'työläisille ja asunnottomille ihmisille.
Kierroksella kuullaan katupoikien kulttuurihistoriasta, rumarin ja ratabaarin konkareista ja asunnottomuudesta ilmiönä.

Kierros on ilmainen, mutta hyvästä opastuksesta voi antaa vapaaehtoisen tipin kierroksen päätteeksi. Katuopas toimii samalla periaatteella kuin katutaiteilija. Summa voi olla sen suuruinen kuin itse katsoo sopivaksi. Keskimäärin jokainen kierrokselle osallistuva henkilö on tipannut katuopasta noin 10 eurolla.

Kesto: 2 tuntia
Missä ja milloin: Sörnäinen, Helsinki
Osoite Sörnäinen, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.himastrada.fi/kierrokset/kurvin-kierre/
Hakusanat: guidance walking tour

Elämyslento Helsingissä talvella modernilla Airbus H125 Helikopterilla | Winter Helsinki Helicopter Tour | Winter Helsinki Helicopter Tour

Näe Helsingin kaupunki ja saaristo upean lumipeitteen verhoilemana ylellisen Airbus H125 helikopterin kyydistä. Nauti maisemista ennennäkemättömällä tavalla ja koe Helsingin nähtävyydet uudesta perspektiivistä. Lennon aikana nautit ilmaisesta juomatarjoilusta!

Kesto: 20 minuuttia
Missä ja milloin: Helsinki, talvikaudella
Osoite Liikelentotie 8 , 01530, Vantaa
Tapahtuman kotisivu https://www.helsinkicitycopter.com/winter-helsinki-helicopter-tour
Hakusanat: guidance sightseeing

Ainutlaatuinen elämyslento helikopterilla Helsingissä | The Best of Helsinki Helicopter Sightseeing Tour | The Best of Helsinki Helicopter Sightseeing Tour

Näe Helsinki uudella tavalla ylellisen Airbus H125 helikopterin kyydistä ja nauti samalla vaikka lasi kuplivaa! Elämyslennolla kierrämme kaikki Helsingin merkittävimmät nähtävyydet ja piipahdamme myös saaristossa ihailemassa upeita maisemia niin talvella kuin kesälläkin. Jos kotipaikkasi on Helsingissä, voimme toivoessanne piipahtaa katsomassa myös kotipaikkaanne lintuperspektiivistä. Varaa lentosi nyt kätevästi suoraan nettisivuiltamme. 

Edestakaiset kuljetukset pääkaupunkiseuden alueelta lentoasemalle varattavissa lisäpalveluna. 

Kesto: 20 minuuttia
Missä ja milloin: Ympäri vuoden
Osoite Liikelentotie 8, 01530, Vantaa
Tapahtuman kotisivu https://www.helsinkicitycopter.com/copy-of-winter-helsinki-helicopter-
Hakusanat: guidance sightseeing

Privaattiretki: Nuuksio Canoe and Hike Adventure | Private Nuuksio Canoe and Hike Adventure | Private Nuuksio Canoe and Hike Adventure

Buukkaa yksityinen, ohjattu 4,5 tunnin melonta- ja patikkaretki Nuuksioon! Upea seikkailu odottaa, hyppää kanoottiin Haukkalammen suojaisiin maisemiin! Haukkalampi on pieni vesistö, joten melontamatka ei ole pitkä. Retki sopii hyvin aloittelijoille, kanoottimme ovat tukevia ja helppoja hallita. Hintaan sisältyy kuljetus Helsingistä Haukkalammelle ja takaisin, opastus, melontavarusteet ja virvokkeet. Minimiveloitus on 4 hengen mukaan.

Kesto: 270 minuuttia
Missä ja milloin:
Osoite Haukkalammentie 32, 02820, Espoo
Tapahtuman kotisivu https://naturaviva.fi/en_US/canoe-tours-nuuksio-national-park/private-nuuksio-canoe-and-hike-adventure
Hakusanat: national park nature excursion sightseeing walking tour

Talvipilkintä tai rantaonginta | Ice Fishing and Angling Onshore | Ice Fishing and Angling Onshore

Pilkintäretkellä kairataan jäähän avantoja, joiden läpi pilkitään mm. ahventa, kuhaa, särkeä ja kiiskeä. Hauen syöttionginta on myös mahdollista. Lainattavana pilkkijakkarat, kelluntapuvut, bootsit tai saappaat, sukat, pipot ja käsineet. Siian onginta tapahtuu rantakallioilla. Järvikalastus toteutetaan Nuuksion luonnonpuistossa.

Talvipilkintä tammikuusta maaliskuuhun, jäiden kestäessä.
Siian rantaonginta huhtikuussa.
Rantaonginta järvellä Nuuksiossa toukokuusta syyskuuhun.

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki ympäristöineen, tammikuusta syyskuuhun
Osoite Market Square, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.helsinkifishingguide.com/eng/fishing-tours/
Hakusanat: fishing sea winter

Patikkaretki ja vierailu poropuistossa Nuuksiossa | Hiking Trip and Visit to a Reindeer Park in Nuuksio National Park | Hiking Trip and Visit to a Reindeer Park in Nuuksio National Park

Tämä ohjelma vie ryhmäsi patikkaretkelle Nuuksion kansallispuistoon ja poropuistoon tutustumaan siellä asustaviin poroihin. Välillä pidämme tauon nuotiolla, jossa nautimme nokipannukahvit ja pientä syötävää. Voimme aloittaa ja lopettaa retken vaikka hotellilta Helsingistä tai Espoota tai lentokentältä.

Kesto: 5h kuljetuksineen Helsingistä
Missä ja milloin: Nuuksion kansallispuisto ja poropuisto, yksityisretket ympäri vuoden
Osoite Nuuksio National Park, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://feelthenature.fi/en/winter-hiking-and-visit-to-a-reindeer-park-in-nuuksio-national-park/
Hakusanat: nature winter hiking and backpacking

Päivä Tukholmassa risteily | Day in Stockholm Cruise | Day in Stockholm Cruise

Helsinki-Tukholma reitillä risteilee kaksi ainutlaatuista laivaa -  Silja Linen sisaralukset Silja Symphony ja Silja Serenade. Laivoilla on upea 142 m pitkä Promenade, jonka varrella on monia myymälöitä ja ravintoloita. Vietä kaksi unohtumatonta iltaa ja yötä laivalla nauttinen kansainvälisestä viihteestä. Risteile kuninkaalliseen Tukholmaan Helsingistä.

Lähtöaika joka päivä kello 17.00 Olympia Terminaalista.

Kesto: 40 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki-Tukholma, ympäri vuoden klo 17:00
Osoite Olympic Terminal, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.tallinksilja.com/40-hour-roundtrip-cruise-from/to-stockholm-helsinki
Hakusanat: cruise sea

HELtours - Helsinki Bike Tour | HELtours - Helsinki Bike Tour | HELtours - Helsinki Bike Tour

Helsinki Travel Award-palkittu, vuorovaikutteinen  legendaarisilla Jopoilla ajettava 15km pyöräkierros koostuu useasta teema pysähdyksestä. Elämyksellisillä pysähdyksillä (tuoksu, äänimaisema sekä kaupungin kontrastit) luodaan autenttinen kuvan siitä millaista on elää kotikaupungissamme, Helsingissä.

Kieli: englant

Saatavilla vuoden ympäri, ennakko varaus tarvitaan.

Kesto: 3h
Missä ja milloin: Kasarmitori, vuoden ympäri
Osoite Kasarmitori, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.HELtours.com
Hakusanat: bike tour guidance cycling

Design Walk | Design Walk | Design Walk

Suomalaisille design on tapa elää. Kotiamme ja elämäämme täyttää käytännöllisyys, funktionalismi, vaikka joukkoon mahtuu myös aimo annos modernismia, muotia jopa romantiikkaa. Kaikesta tästä kuulet kierroksellamme suomalaisen designin ytimeen. Tervetuloa tutustumaan Design District Helsinki kortteliin ammattitaitoisen oppaan johdolla!

Perjantaisin klo 15. Varaukset sähköpostilla happyguidehelsinki@gmail.com viimeistään edellisenä iltana.

Kesto: 2 tuntia
Missä ja milloin: Design District Helsinki, vuoden ympäri
Osoite Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.designtourshelsinki.com/
Hakusanat: walking tour design guidance

Tislaamokierros ja Tasting | Distillery Tour and Tasting | Distillery Tour and Tasting

Kierros sisältää tislaamon toiminnan sekä viskin ja ginin valmistuksen esittelyn alusta loppuun. Hinta on 15€/hlö.

Kesto: 1,5 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki Distilling Company, avoin tislaamokierros ja tasting perjantaisin ja lauantaisin klo 18.00.
Osoite Työpajankatu 2a, 00580 , Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.hdco.fi/
Hakusanat: guidance

Rantaraitti ja Nuuksio sähköpyörällä | Helsinki Overnight Escape by eBike | Helsinki Overnight Escape by eBike

Ota sähköpyörä alle ja jätä kaupunki taaksesi! Tämä kompakti retki tarjoaa hienoja elämyksiä Helsingin ympäristössä. Pyöräile Espoon Rantaraittia ja nauti kahviloista ja meren läheisyydestä. Sitten suuntaat Nuuksion kansallispuiston hiljaisille metsäpoluille. Täällä sähkömaastopyörä on elementissään. Yövyt mukavasti hotellissa järven rannalla. Aamulla paluu Haltialan niittyjen kautta takaisin.

Ryhmän koko 1-10 henkilöä. Minimi-ikä 12 vuotta. Vaaditaan normaali ajotaito. Lukko, kypärä ja muut pyörätarvikkeet sisältyvät hintaan. Itsenäinen retki, seuraat GPS-navigaattorin reittiviivaa.

Kesto: 2 päivää
Missä ja milloin: Helsingin seutu, Kesäkuu-Syyskuu, joka päivä, klo 09:00
Osoite Haagan pappilantie 3 B, 00320, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.happyebikers.com/ebiketours/helsinki-overnight-escape/
Hakusanat: bike tour guidance outdoor recreation

Helsingin Luonto sähköpyöräretki | Helsinki Nature E-Bike Tour | Helsinki Nature E-Bike Tour

Helsinki on maailman vehreimpiä pääkaupunkeja ja luonto on läsnä joka puolella. Tule mukaan opastetulle pyöräretkelle ja löydä kauniit niityt, metsät ja merenrannat. Sähköpyörällä on ilo ajella kesäisessä luonnossa. Tahti on leppoisa ja välillä pysähdytään kahville. Tällä retkellä näet Helsingin parhaat puolet!

Ryhmän koko 1-9 henkilöä. Minimi-ikä 12 vuotta. Vaaditaan normaali ajotaito.

Kesto: 3-4 tuntia
Missä ja milloin: Kesä-syyskuu. Joka päivä klo 14:00. Helsinki.
Osoite Haagan pappilantie 3, 00320, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.happyebikers.com/ebiketours/helsinki-nature/
Hakusanat: bike tour nature guidance cycling

Helsinki Horror Walk Kauhujen Kävely | Helsinki Horror Walk | Helsinki Horror Walk

Kauhujen Kävelyllä kuulet Helsingin vaihtoehtoisen historian kaupungin kuuluisien kummitustarinoiden ja urbaanien legendojen kautta.

Julkisia suomenkielisiä ryhmiä useita kertoja kuukaudessa läpi vuoden. Tilauskierrokset saatavilla päivittäin opassaatavuuden mukaisesti.

Ennakkomyynti Tiketissä. Tilauskierrokset saatavilla päivittäin suoraan happyguidehelsinki@gmail.com opassaatavuuden mukaisesti.

Kesto: 2 tuntia
Missä ja milloin: Merikasarminkatu 1, vuoden ympäri
Osoite Merikasarminkatu 1, 00160, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.helsinkihorrorwalk.com
Hakusanat: walking tour guidance history

Helsinki Highlights by Bike | Helsinki Highlights by Bike | Helsinki Highlights by Bike

Helsinki Highlights by Bike on viihdyttävä polkupyöräkierros, jossa tutustutaan Helsingin mielenkiintoisimmat nähtävyydet ja puistoalueet. Kierroksella on rauhallinen tempo, jossa on aikaa tarinoille, kuvaamiselle ja kahvittelulle.

Joka päivä klo 10 ja klo 15.  Varaus sähköpostitse osoitteeseen happyguidehelsinki@gmail.com viimeistään edellisenä iltana klo 21 mennessä. 

Kesto: 3-4 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, ympäri vuoden
Osoite Narinkka 3, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://biketourshelsinki.com/home/helsinki-highlights-by-bikes/
Hakusanat: bike tour sightseeing guidance

Finnish Food Walk | Finnish Food Walk | Finnish Food Walk

Tällä kierroksella pääsee tutustumaan Helsingin makuihin kierroksen kulkiessa ruokahallilta hallille. Kierroksessa mukana suomalaisia klassikoita, kuten kalakauppiaat ja Fazer, mutta myös tuoreita ja orgaanisia makuja.

Lauantaisin klo 10. 

Kesto: 2 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, ympäri vuoden
Osoite Old Market Hall, Eteläranta, 00130, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://foodtourshelsinki.com/eat/
Hakusanat: walking tour food guidance

Helsinki Kaupunkikierros | Helsinki City Experience | Helsinki City Experience

Tällää yksityisellä Helsinki Kaupunkikierroksella pääset tutustumaan Helsingin päänähtävyyksiin laadukkaissa puitteissa. Kuljetus ja opas sisältyvät tuotteeseen ja kokonaisuus voidaan halutessa räätälöidä toiveiden mukaisesti.

Nouto Helsingin keskustasta. 1-12 henkilöä. 

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, ympäri vuoden
Osoite Fabianinkatu 4, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://onedayinhelsinki.com/helsinki-city-experience/
Hakusanat: sightseeing guidance culture

Helsinki by Kayak | Helsinki by Kayak | Helsinki by Kayak

Helsingin saaristo on elämys! Lähde melontaretkelle merelliseen luontoon. Melonta on helppoa ja hauskaa. Retki sopii niin aloittelijoille kuin myös kokeneille melojille. Matkan varrella pidetään tauko saaressa ja nautitaan maistuvat eväät. Melontaretken jälkeen voi nauttia merimaisemista vielä hetken Cafe Naturan merenrantaterassilla kunnes suunnataan takaisin Helsingin keskustaan

Toukokuussa ja syyskuussa lauantaisin ja sunnuntaisin.
Kesä-, heinä- ja elokuussa joka päivä.
Lähtö Kiasmalta klo 10.

Kesto: 4,5 tuntia (3 tuntia melontaa)
Missä ja milloin: Vuosaaren Melontakeskus (kuljetus Kiasmalta), toukokuusta syyskuuhun
Osoite Kiasma bus stop, Mannerheiminaukio 2, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.naturaviva.fi/en/activities/paddling/paddlinginhelsinki/s=helsinki-by-kayak/body0=654.46/body0:template=johkuproduct.tpl
Hakusanat: canoeing sea activity

Venekalastusretki | Fishing Trip with a Boat | Fishing Trip with a Boat

Heittokalastusveneellä (5,5 - 6,3 m) 1 - 4 (5) henkilöä, 6 tuntia. Hinta 650 e (sis.alv.). Sisältää kalastusvälineet, kalastusluvat, kelluntapuvut (lämpimällä veneliivit ja varalta sadetakit), tarvittaessa saappaat, sukat, pipot, käsineet. Kohdekaloja ovat vuodenajasta riippuen kuha, ahven, hauki, taimen ja siika. Sisältää eväät ja juotavaa.

Isolla veneellä 1 - 9 henkilöä, 4 tuntia, hinta 900 e (sis.alv.)

Kesto: 4-6 tuntia
Missä ja milloin: Helsingin tai lähikuntien vesialueet, huhtikuusta marraskuuhun
Osoite Market Square, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.helsinkifishingguide.com/eng/fishing-tours/
Hakusanat: fishing sea archipelagoes

Happy Helsinki Walk | Happy Helsinki Walk | Happy Helsinki Walk

Hauska kaupunkikävely tutustuttaa Helsingin keskustan päänähtävyyksiin sekä kaupungin historiaan ja nykypäivään. Kierroksella on aikaa myös torikahveille ja kevyelle shoppaamiselle.

Kesä-elokuu: ma-pe klo 10.30. Lähtöpaikka on tasanne Tuomiokirkon portaiden puolivälissä vasemmalla puolella.

Kesto: 2-3 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, kesäkuusta elokuuhun
Osoite Senate Square, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://walkingtourshelsinki.com/city-walks-html/
Hakusanat: walking tour sightseeing guidance

Foxtrail kaupunkiseikkailu | Foxtrail – Play with the City | Foxtrail – Play with the City

Foxtrail on kaupunkiseikkailu ystäville, perheille ja yrityksille, jossa kaupunki muuttuu pelikentäksi ketun jättämiä jälkiä seuratessa. Ketun jäljet muodostuvat kinkkisistä tehtävistä ja kätketyistä salaisista viesteistä, jotka tiimien on löydettävä ja selvitettävä päästäkseen reitillä eteenpäin. Kettu on ovela ja tehtävät voidaan ratkaista vain älykkyydellä ja tiimityöskentelyllä. Ketun kannoilla pysyminen vaatii osallistujalta taitoa ja tarkkuutta. Yhden tiimin koko on 2 – 8 henkilöä.

Ma–Pe klo 11–18 ja la–su klo 11–17

Kesto: 2,5–3 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, ympäri vuoden
Osoite Central Railway Station, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://foxtrail.fi/fi_FI/trails
Hakusanat: activity

Backpacker Helsinki Tour | Backpacker Helsinki Tour | Backpacker Helsinki Tour

Backpacker Helsinki Tour vie sinut retkelle  luonnon helmaan Helsingin alueella! Varusteiden lainaaminen kuten lämpimät vaatteet ja kengät, sekä ruoka ja juoma sisältyvät retken hintaan.

Kesto: 3 tuntia
Missä ja milloin: Helsingin alue, vuoden ympäri
Osoite Your hotel, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://backpackerhelsinkitour.wordpress.com
Hakusanat: guidance nature

Ilmatyynyalus-safari | Hovercraft safari | Hovercraft safari

Enää Suomen arvaamattomat kelit eivät ole este huimalle talviretkelle! Aava Linesin retkellä pääset ihailemaan Helsingin upeaa saaristoa talviaikaan ilmatyynyaluksen turvallisessa kyydissä. Lähtö Mustikkamaalta Kettu-ilmatyynyaluksella. Aluksi kerrotaan ilmatyynyaluksella ajon perusteista, itse aluksesta sekä sillä ajamisesta. Kuljetus sään/toiveiden mukaan lähisaaristoon, esim. Vallisaareen tai Vasikkasaareen, jossa omatoimista retkeilyä sekä retkiruokailu nuotiolla.

Kesto 2-3h.

Kesto: 2-3h
Missä ja milloin: Helsingin saaristo, tilauksesta 14.2.-30.4.
Osoite Mustikkamaa, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://verkkokauppa.vallisaari.fi/en_US
Hakusanat: archipelago guidance sea

Suomenlinnan opastettu kävelykierros | Guided tour at Suomenlinna | Guided tour at Suomenlinna

Opastettu kierros on paras tapa tutustua linnoitukseen. Kierros vie kävijät linnoitussaarten keskeisimmille paikoille ja esittelee elävästi linnoituksen historian tärkeimmät tapahtumat ruotsalaiselta, venäläiseltä ja suomalaiselta kaudelta. Kierroksella kuulet mm. miksi valtavaan rakennushankkeeseen ryhdyttiin, miten se vaikutti Helsinkiin, millaista linnoituksessa oli elää ja asua, kuinka alkoi Venäjän aika ja mitä tapahtui Krimin sodan aikaan. Tutustut myös linnoituksen suomalaiseen kauteen, joka käynnistyi keväällä 1918, sisällissodan tummassa varjossa. Sittemmin linnoitussaarista muodostui elävä varuskuntayhteisö, Helsingin kaupunginosa ja ainutlaatuinen kulttuuriperintökohde.

Oppaina toimivat Ehrensvärd-seuran auktorisoidut Suomenlinna-oppaat. Kierros kestää noin 1 tunnin. Aloitus Suomenlinnakeskukselta. Opastus sisältää myös ilmaisen sisäänpääsyn Ehrensvärd-museoon museon aukioloaikana.

Liput: Suomenlinnakeskuksen lipunmyynti tai ennakkoon suomenlinnatours.com-verkkokaupasta.

Kierrokset suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, venäjäksi ja kiinaksi seuraavasti:

Talvikaudella

 • Englanniksi 1.9. – 31.5. la-su klo 13.30.
 • Venäjäksi 20.4. – 31.5.2019 la-su klo 13.30.

Kesäkaudella

 • 1.6. – 31.8. joka päivä suomeksi klo 12.0
 • 24.6. – 10.8. joka päivä teemallinen kierros suomeksi klo 14.0
 • 1.6. – 31.8. joka päivä englanniksi klo 11.00, 13.00, 14.3
 • 1.7. – 31.8. perjantaisin englanniksi klo 17.30 History & Tunnels -kierros
 • 1.6. – 31.8. joka päivä ruotsiksi klo 12.0
 • 1.6. – 31.8. joka päivä venäjäksi klo 13.3
 • 1.7.-31.8. ma-pe kiinaksi klo 14.00
Kesto: 1 tunti
Missä ja milloin: Suomenlinna, kesäkuusta elokuuhun
Osoite Suomenlinna, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.suomenlinnatours.com/en/home-en
Hakusanat: guidance archipelago history suomenlinna islands walking tour

Nallekarhujen salainen letturetki Nuuksion kansallispuistossa | Teddybears´ Secret Pancake Picnic in Nuuksio National Park | Teddybears´ Secret Pancake Picnic in Nuuksio National Park

Opastettu kävelyretki Nuuksioon kahden oppaan kanssa. Retkellä tehdään tulet ja paistetaan räiskäleitä idyllisellä nuotiopaikalla järven rannalla.

Retki sisältää myös: Nallekarhupuvun lainan (ks. kuvat) ja kaikki kuljetukset Helsingistä Nuuksioon ja takaisin.

Kesto: 5-6 tuntia
Missä ja milloin: Nuuksion kansallispuisto, ympäri vuoden
Osoite Helsinki Central Bus Station (Kamppi), Platform 28, 00101, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://ukuit.fi/teddybears
Hakusanat: guidance outdoor recreation nature

Suomenlinnan selviytyjät | Survivors of Suomenlinna | Survivors of Suomenlinna

Arkeologisissa kaivauksissa löytyy pieni jäätynyt pullo. Kuljetuksen aikana pullo rikkoutuu mukulakiviin ja satoja vuosia vanha virus vapautuu ilmaan. Selvittääkö tiiminne, mikä kulkutauti on kyseessä? Löydättekö vastalääkkeen, ennen kuin tauti pääsee leviämään...? Tiimityötä ja reippailua aurinkoisessa Suomenlinnassa (kävelymatka pelissä n. 3 km)!Pakopelissa tiiminne seikkailee Suomenlinnan salaperäisissä bastioneissa ja historiallisilla mukulakivikaduilla. Mukaan tarvitaan vain hyvät kengät, selviytymisreppu ja aimo annos nokkeluutta.

Kesto: 1,5-2 tuntia
Missä ja milloin: Suomenlinnakeskus, vuoden ympäri
Osoite Suomenlinna B 40, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.elamystorppa.fi/en/ACTIONTRACK/
Hakusanat: games outdoor recreation archipelagoes

SpåraKOFF | SpåraKOFF | SpåraKOFF

SpåraKOFF on ravintolaksi muutettu, koffinpunainen raitiovaunu, joka kiertää Helsingin kantakaupungin keskeisimmät nähtävyydet. Hiukan alle tunnin kestävä pubikierros on mainio tapa tutustua Helsinkiin. Kyytiin pääsee ilman ennakkovarauksia Rautatientorin Mikonkadun pysäkiltä. Klassisen pubityylisuunnan kabiini pitää sisällään mahonkia, messinkiä sekä kolmisenkymmentä anniskelupaikkaa. 

SpåraKOFF-kierros alkaa Rautatientorilta (Mikonkatu 17, Fennian talon edestä) ja palaa samaan paikkaan. Kyydistä voi poistua Linnanmäen (Helsinginkatu 46) — Oopperatalon (Helsinginkatu 58) ja Kauppatorin (Eteläesplanadi 2) pysäkeillä. 

Kesän kiertoajelut

3.-25.5.2019:

 • Perjantaisin ja lauantaisin lähdöt tasatunnein klo 14-20 (tauko klo 16-17)

26.5.-31.8.2019:

 • Maanantai-tiistai lähdöt tasatunnein klo 14.00 - 20.00 (tauko klo 16-17)
 • Keskiviikko-perjantai lähdöt tasatunnein klo 14.00 - 21.00 (tauko klo 16-17)
 • Lauantai lähdöt tasatunnein klo 13.00 - 21.00 (tauko klo 16-17)

1.9.- 14.9.2019:

 • Perjantaisin ja lauantaisin lähdöt tasatunnein klo 14.00 - 20.00 (tauko klo 16-17)

Ei lähtöjä juhannuksena 21.-23.6.2019. Poikkeukset aikatauluihin kotisivuilta.

Kesto: 45 minuuttia
Missä ja milloin: Helsinki, toukokuusta syyskuuhun
Osoite Mikonkatu 17, tram stop, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.raflaamo.fi/en/helsinki/sparakoff
Hakusanat: tramways sightseeing beer pub

Museoratikka-ajelu | Vintage tram ride | Vintage tram ride

Lähde ajelulle menneiden aikojen tunnelmaan satavuotiaalla museoratikalla! Reitin kesto on 15–20 minuuttia. Lähdöt puolen tunnin välein. Voit valita matkustatko vetovaunussa vuodelta 1909 vai avoimessa kesäperävaunussa vuodelta 1919. Lipun voi ostaa vaunussa rahastajalta.

Lähtöpysäkki on Kauppatorilla Havis Amanda patsaan luona.


Kesällä 2019 liikennettä on lauantaisin ja sunnuntaisin toukokuun puolivälistä syyskuun alkuun, 18.5.-1.9.2019.

Ensimmäinen lähtö on klo 10.00 ja viimeinen lähtö klo 17.00. Vuoroväli on 20–30 minuuttia. Liikenne tapahtuu säävarauksella.

Kesto: 15-20 minuuttia
Missä ja milloin: Kauppatori, Havis Amanda, toukokuusta elokuuhun
Osoite Market Square, Havis Amanda fountain, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://stadinratikat.fi/english/museoliikenne.html
Hakusanat: sightseeing tramways history

Guided Art Tours by HKI Art Guide | Guided Art Tours by HKI Art Guide | Guided Art Tours by HKI Art Guide

Guided Art Tours esittelee nykytaidetta Helsingin seudulla sekä paikallisille että matkailijoille. Kierros on persoonallinen, rento ja hauska tapa kurkistaa Helsingin eloisaan taidemaailmaan. Tiimimme rakentaa jokaisen kierroksen yksilöllisesti ja ohjelma vaihtuu kuukausittain. Kierroksella voi käydä useita kertoja vuodessa - kierroksella koet aina jotain uutta. Kierrokset järjestetään englanniksi.

Pe 14:00 Bulevardi / Vanha kirkkopuisto
La 12:00 Bulevardi / Vanha kirkkopuisto
Su 12:00 Kaapelitehdas
Ympäri vuoden 

Kesto: 1,5 - 3,5 h
Missä ja milloin: Bulevardi / Vanha kirkkopuisto, ympäri vuoden
Osoite Bulevardi / Old Church Park, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://helsinki-art.com/
Hakusanat: guidance culture art

Free Walking Tour in Helsinki | Free Walking Tour in Helsinki | Free Walking Tour in Helsinki

Helppo, hauska ja nopea tapa tutustua Helsinkiin! Kierroksen aikana kuulet kaupungin historiasta ja tutustut Helsingin ydinkeskustaan asiantuntevan oppaan opastuksella. Paikalliset oppaat osaavat myös kertoa parhaat vinkit siitä minne mennä ja mitä tehdä pääkaupungissamme.

Kierros alkaa Tuomiokirkon portailta. Tippi oppaalle on suositeltavaa, mutta täysin vapaaehtoista. Tälle kierrokselle ei tarvitse varata paikkaa etukäteen. Huom! Kävelykierros pidetään lähes aina englanniksi, sillä mukana on ulkomaalaisia matkailijoita.

Joka päivä 11:00 (paitsi juhannuksena 21.6., 22.6., 23.6.)

Kesto: Noin 2 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, ympäri vuoden
Osoite Senate Square, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://greencaptours.com/helsinki-free-walking-tour/
Hakusanat: walking tour sightseeing guidance

Luksusjahdin vuokraus | Rental of a luxury yacht | Rental of a luxury yacht

PolarCruiser on suomalainen luksusjahti, joka on ihanteellinen risteilyalus ja illanveittopaikka. PolarCruiser tarjoaa ensiluokkaiset puitteet juhla- sekä kokoustilaisuuksiin, kokeneen henkilökunnan, merellisen cateringin sekä harrastusmahdollisuuksia aina suppailusta vesiskoottereiden vuokraukseen. Myös jahdin vuokraus laiturista on mahdollista. 

Kesto: 3h- 7 päivää
Missä ja milloin: Helsingin alue, 1.7-14.9.
Osoite Tammasaarenlaituri 5, 00180, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://polarcruiser.fi/fi/etusivu/
Hakusanat: sea archipelago boat sightseeing

Purjehdus 1700-luvun tyyliin tykkisluuppi Dianalla | Seglingar med kanonslupen Diana | Cannon sloop Diana´s sailings

Luvassa on amiraali Chapamin tahdittama mielenkiintoinen laivamatka valistusajan Viaporiin. Dianan purjehduksien aikana nähdään Suomenlinnaa mereltä käsin ja kuullaan saaristolaivaston kiehtovasta historiasta. Osallistujat pääsevät halutessaan avustamaan 1700-luvun univormuihin sonnustautunutta miehistöä purjeiden nostossa ja laskussa, lisäksi muutama reipas pääsee mukaan soutuharjoitukseen.

Purjehdukset lähtevät Suomenlinnan Tykistölahden laiturista. Suomenlinnaan pääsee JT-Linen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan). Diana on avovene, joten säänmukainen varustus on tärkeä. 

Lasten meriseikkailu – perhepurjehdus ajalla 26.6.- 3.8.2019
keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 12.30
Elokuun lauantaisin 10.8., 17.8., 24.8. ja 31.8.2019 kello 12.30.

Purjehdus 1700-luvun tyyliin – yleisöpurjehdus ajalla 26.6.- 3.8.2019:
Keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin kello 15.30
Elokuun lauantaisin 10.8., 17.8., 24.8. ja 31.8.2019 kello 15.30

 

Kesto: N. 1h 45min
Missä ja milloin: Suomenlinna, kesäkuusta elokuuhun
Osoite Suomenlinna Tykistölahti Pier, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.suomenlinnatours.com/en/cannon-sloop-diana?johku_product=7
Hakusanat: sea suomenlinna history

Helsinki–Tukholma risteily | Cruise with one day in Stockholm | Cruise with one day in Stockholm

Helsinki–Tukholma-risteily Viking Linella.

Kaksi mukavaa iltaa laivalla ja päivä maissa– siinä ainekset rentouttavaan minilomaan. Risteily Helsingistä Tukholmaan kulkee läpi ainutlaatuisen saariston. Viking Line saapuu suoraan Tukholman sydämeen, suositun Södermalmin kupeeseen, joka on yksi tämän hetken kiinnostavimmista kaupunginosista koko maailmassa. Tunnelmalliseen vanhaankaupunkiin on vain lyhyt kävelymatka laivalta.

Päivittäinen lähtö Katajanokan terminaalista.

Kesto:
Missä ja milloin: Katajanokan terminaali, vuoden ympäri
Osoite Katajanokka harbour, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.sales.vikingline.com/find-cruise-trip/cruise/stockholm-helsinki-vv/helsinki-stockholm-cruise/
Hakusanat: cruise sea

Accessible Helsinki Van Tour | Accessible Helsinki Van Tour | Accessible Helsinki Van Tour

Helsingissä esteetön matkailu on helppoa. Kaikki tärkeimmät nähtävyytemme ovat esteettömiä. Tällä kaupunkikierroksella sähköramppilla varustetulla minibussilla siitä voi nauttia nyt jokainen. Matkalla näkyy Sibelius-monumentti, Senaatintori ja paljon muutakin. Kauppatorilla ja Esplanadilla voi käyskennellä. Minibussiin mahtuu halutessa 1-2 pyörätuolia.

Jokainen esteetön kierros on erilainen ja osallistujiensa tarpeiden mukainen. Kaikille löytyy sopiva ratkaisu!

Kesto: 3h
Missä ja milloin: Helsingissä, päivittäin, vuoden ympäri, tilauksesta.
Osoite Helsinki, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://accessiblehelsinki.com/index.html
Hakusanat: guidance

Päivä Liesjärven kansallispuistossa | Day in Liesjärvi national park | Day in Liesjärvi national park

Koe upea ja ainutlaatuinen Liesjärven kansallispuisto!

Tämä englanniksi opastettu päiväretki alkaa Helsingistä josta on kuljetus Liesjärven kansallispuistoon jossa on upea järvimaisema sekä monipuolista metsää. Päivän aikana patikoidaan luontopolkua pitkin. Retkeen sisältyy lounas ja kahvit nuotiotulen ääressä. Retki järjestetään vuoden ympäri, retken teema vaihtuu vuodenajan mukaan.

Ryhmäkoko max.8hlöä.

Retki on saatavissa myös tilauksesta.

Lähtöpaikka: Mannerheiminaukio 1, 00100 Helsinki
Bussipysäkki nykytaiteenmuseo Kiasman edessä

Kesto: 7 tuntia
Missä ja milloin: Liesjärven kansallispuisto. Vuoden ympäri.
Osoite Mannerheiminaukio 1, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://taigatimes.com/excursions/
Hakusanat: guidance daytrip national parks

Helsinki TeaWalk | Helsinki TeaWalk | Helsinki TeaWalk

Tule nauttimaan erinomaisesta teetarjonnasta Helsingin kauniissa keskustassa kävellen. Kävelykiertue sisältää opastetun kiertueen, vierailut ja teemaistelut neljässä teehuoneessa sekä herkullisen iltapäiväteen upeassa jugend-salissa. Kiertue alkaa Tea District -alueelta ja päättyy torin lähelle.
 

Kesto: n. 3h
Missä ja milloin: Helsingin keskusta
Osoite , Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.facebook.com/Tea-Events-342877643050799/?modal=admin_todo_tour
Hakusanat: guidance tea walking tour

Yleisöpurjehdukset aidoilla perinnepurjelaivoilla | Sailing on an authentic wooden sailing ships | Sailing on an authentic wooden sailing ships

Yleisöpurjehdukset ovat tapahtumia, jonne kaikki ovat tervetulleita! Purjehdus Helsingin lähisaaristossa, retkeilyä saarissa oppaan opastuksella, upea merellinen tunnelma ja herkullinen ruoka tekevät tapahtumasta unohtumattoman elämyksen! Purjehduksen aikana vierailla on mahdollisuus osallistua kaikkeen purjehdustoimintaan laivalla, aina purjeiden nostosta navigointiin.

Kesto: 4-6 tuntia
Missä ja milloin: Helsingin lähisaaristo. Yleisöpurjehdukset jatkuvat taas purjehduskaudella 2020 toukokuusta syyskuuhun.
Osoite Pohjoisranta 5, 00170, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.purjelaiva.fi/purjehdi-kanssamme1/yleisopurjehdukset
Hakusanat: sailing sea archipelago guidance

Saaristoretki Porkkalanniemeen | Archipelago excursion in Porkkala peninsula | Archipelago excursion in Porkkala peninsula

Koe kaunis Porkkala ja sen upea saaristomaisema!

Suomessa on yksi maailman suurimmista saaristoista. Tämä puolen päivän opastettu retki vie sinut Helsingistä upeisiin saaristomaisemiin Porkkalaan joka sijaitsee vain 50 minuutin ajomatkan päässä. Porkkalassa kävellään luontopolkua pitkin ja nautitaan voileipälounas kalliolla, upeissa merimaisemissa. Talvella lounas nautitaan nuotion lämmössä. 

Kuljetus sisältyy retkeen. Retki on tarkoitettu pienille ryhmille, max.8hlölle.

Retki on saatavilla ympäri vuoden, myös tilauksesta.

Lähtö Mannerheiminaukio 1, 00100 Helsinki
Bussipysäkki nykytaiteen museo Kiasman edessä


 

Kesto: 4 -4,5 tuntia
Missä ja milloin: Porkkalanniemi, ymäpäri vuoden
Osoite Mannerheiminaukio 1, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://taigatimes.com/excursions/
Hakusanat: guidance archipelago daytrip walking tour

Päiväretki Kuninkaantiellä | Daytrip Along King's Road in Western Uusimaa | Daytrip Along King's Road in Western Uusimaa

Kuninkaantie on Suomen toiseksi vanhin maantie läpi Etelä-Suomen. Retkipäivä alka hotelliltasi Fagervikin ruukin kautta Fiskarsin ruukkiin ja takaisin hotellillesi. Matkan aikana kuulet Suomen historiaa, näet kauniita maalaismaisemia sekä tutustut vanhoihin ruukkeihin.

Retki sisältää opastuksen, kahvin ja sämpylän sekä kuljetuksen. Fiskarsin ruukissa on myös mahdollisuus tehdä ostoksia.

Kesto: 8 tuntia
Missä ja milloin: Ympäri vuoden
Osoite Helsinki, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.virvehaahti.com/kings-road/
Hakusanat: daytrip guidance history nature

Päivämatka Lohjalle | Lohja Stopover Day Guided Tour | Lohja Stopover Day Guided Tour

Päivä alkaa hotelliltasi tai lentokentältä. Ajamme kauniita maalaisteitä pitkin Lohjalle, Lohjanjärven rannalle. Tutustumme kauniiseen keskiaikaiseen kirkkoon, käymme omenatilalla maistelemassa tilan tuotteita sekä teemme kävelyretken Lohjan vehreissä maisemissa. Päivä päättyy takaisin hotellillesi. Tämä päivä on täynnä pienen kaupungin rauhallisuutta. Opas on mukanasi koko päivän.

Kesto: 5-9 tuntia
Missä ja milloin: Ympäri vuoden
Osoite Helsinki, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.virvehaahti.com/daytrip-to-lohja/
Hakusanat: guidance nature history

Päivä Tallinnassa -risteilyt Tallinnaan | Day cruise to Tallinn | Day cruise to Tallinn

Viron pääkaupungin sydän on Vanhakaupunki, joka on yksi UNESCON maailmanperintökohteista – keskiaikainen Vanhakaupunki mukulakivikatuineen, goottilaisine pylväineen ja näyttävine rakennuksineen on kuin sadusta.
Risteily tehdään modernilla ja nopealla m/s Finlandialla, jossa voi nauttia buffetravintolan antimista, baareista ja laatuviihteestä.

Päivä Tallinnassa -risteily lähtee Helsingistä klo 9:00 ja saapuu Tallinnaan klo 11.15. Paluu Tallinnasta on klo 18.30 ja Helsingissä ollaan jo klo 21.00.

Tätä risteilyä ei kannata jättää väliin – koko päivä hauskanpitoa maissa ja laivalla!

Kesto: Koko päivä
Missä ja milloin: Länsiterminaali, vuoden ympäri
Osoite West Terminal, Tyynenmerenkatu 14, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.eckeroline.com/journeys/journeys-departing-from-helsinki/cruises-from-helsinki
Hakusanat: daytrip cruise sea

Avoin kouluvierailu | Open School Visits | Open School Visits

Avoin kouluvierailu on kaikille avoin. Vierailun kieli on englanti. Tarkat päivämäärät ja lisätietoja löytyy VisitEDUfinn Oy:n nettisivuilta. 

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin: Kerran kuussa syys-joulukuu ja tammi-toukokuu.
Osoite Senate Square, 00170, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://visitedufinn.com/event/open-school-visits/
Hakusanat: guidance education and training

Yksityinen kouluvierailu | Private School Visits | Private School Visits

Yksityinen kouluvierailu on kuten avoin vierailu, mutta saat valita päivän itse. Sisältää suomalaiseen kouluun tutustumista ja mahdollisuuden keskusteluihin suomalaisen opettajan kanssa. Vierailun oppaana koulutusalan ammattilainen.

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin: Valitsemanasi päivänä välillä 1. syyskuuta - 15. joulukuuta ja 15. tammikuuta - 15. toukokuuta.
Osoite At your hotel or another preferred place, 0100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://visitedufinn.com/school-visits/
Hakusanat: guidance schools (educational institutions) education and training

Nature at night | Nature at night | Nature at night

Koe kansallispuisto auringonlaskun jälkeen! Tämä lyhyt iltaretki vie sinut Helsingistä Sipoonkorven kansallispuistoon. 

Metsässä kävely pimeällä on ainutlaatuinen ja hieman jännittäväkin kokemus. Ammattitaitoisen oppaan ja taskulampun avulla retki on turvallinen. Kävelemme helppoa luontopolkua pitkin, joka sopii kaiken kuntoisille. Lyhyen kävelyn jälkeen nautitaan grillimakkarat nuotiolla.

Mannerheiminaukio 1, 00100 Helsinki
Linja-auto pysäkki nykytaiteen museon Kiasman edessä

Kesto: 3 tuntia
Missä ja milloin: Sipoonkorven kansallispuistossa marraskuusta helmikuuhun
Osoite Mannerheiminaukio 1, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://taigatimes.com/nature-at-night/
Hakusanat: guidance nature

Travel Agent of Art, Inside Outside Finland VR kokemus | Travel Agent of Art, Inside Outside Finland VR Experience | Travel Agent of Art, Inside Outside Finland VR Experience

Inside Outside Finland VR Taidematka

Haluaisitko harrastaa helppoa kulttuurimatkailua? Inside Outside Finland VR Taidematka johdattaa sinut neljään ainutlaatuiseen Outsider taidekohteeseen Suomessa. Voit matkustaa virtuaalisesti Parikkalan Patsaspuistoon, Enni idin taiteilijakotiin Padasjoella, Autismisäätiön taidestudiolle sekä Kalevi helvetin keikalle Kuudennelle linjalle. Kaikki yhdessä tunnissa!

Vietä erityinen launataipäivä Pertsassa ja varaa oma kokemuksesi. Matkalle pääsee lauantaisin klo 11, 12, 13, ja 14. (Ei pyhäpäivinä).

En osaa käyttää VR-laitteita / en tiedä mitään Outsider taiteesta/ virtuaalimatkailusta..? Ei huolta, tämä kokemus on hauska ja sopii kaikille. Taiteen matkaopas opastaa sinua kokemuksen aikana. Virtuaalisena oppaana toimii taiteilija Jani Leinonen.

Voinko tulla kaverin kanssa? Kokemus toimii soolona, kaverin kanssa tai ryhmässä. Yli 4 hengen ryhmille suosittelemme 2h varausta. Järjestämme mielellämme myös erityisiä ryhmäopastuksia toiveittesi mukaan.

 

 

Kesto: 1-2h
Missä ja milloin: Pertin Valinta, Aleksis Kiven katu 48, joka lauantai klo 11, 12, 13 ja 14
Osoite Aleksis Kiven katu 48, 00510, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://pertin-valinta.myshopify.com/collections/sekotavara/products/travel-agent-of-art
Hakusanat: virtual reality culture

Paint&Party | Paint&Party | Paint&Party

Paint&Party on huvikonsepti, jossa pääset kokemaan taiteilijan elämää rennossa ilmapiirissä! Tilaisuudessa luodaan oma upea taideteos ohjatusti hahmotteluista viimeisiin siveltimenvetoihin. Juomatarjoilu takaa (maksetaan erikseen), että sivellinkätesi pysyy rentona, ja luovuutesi pääsee valloilleen.

Tilaisuus sopii hyvin ensikertalaisille!

Kesto: 2 tunia
Missä ja milloin: Lauantaisin, pian myös tiistaisin. Yksityistilaisuudet kysynnän mukaan
Osoite Teerenpeli Kamppi, Olavinkatu 2, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.paintparty.fi/
Hakusanat: painting (visual arts) bar Bars & Nightlife

Päiväretki Länsi-Uudellemaalle | A full-day guided tour in Raseborg | A full-day guided tour in Raseborg

Lähtö hotelliltanne kohti Raaseporia! Reitti kulkee vanhaa Kuninkaantietä Fagervikin ruukkimiljöön kautta Raaseporin linnalle. Opastettu kävely Tammisaaren vanhassa puutalokaupungissa, perustettu 1546 ja Fiskarsin ruukkikylässä, perustettu1649, jonka historiaan ja nykypäivään  tutustutaan oppaan mukana. Fiskarsissa vapaata ostos- ja ruokailuaikaa. Käsityöliikkeet, kahvilat ravintolat ja näyttelyt ovat avoinna koko päivän! Kylässä on myös pienpanimo, siiderimö ja tislaamo. Paluu kohti Helsinkiä ja hotellianne.

Opas Guide-Matti mukana koko matkan ajan. Osallistujamäärä max. 4 henkilöä. Hinta 450€/ ryhmä. Matkan hintaan ei sisälly: sisäänpääsymaksut, kahvi- ja ruokailukustannukset.

Kesto: 8-9 tuntia
Missä ja milloin: Raasepori, 1.5. - 30.8. 2018
Osoite Raseborg, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://guidematti.fi/en/guidematti.htm
Hakusanat: daytrip guidance

Päiväristeily Tallinnaan | A day cruise from Helsinki to Tallinn | A day cruise from Helsinki to Tallinn

Helsinki–Tallinna-päiväristeily Viking Linella.

Päiväristeily Helsingistä Tallinnaan on mainio yhden päivän retki. Viking Linella on jopa viisi lähtöä päivässä, joten voit valita itsellesi sopivimman aikataulun. Päivän aikana ehdit moneen mukaan – kiinnostavaa tekemistä riittää niin Tallinnan keskustassa kuin ympäristössäkin.

 

 

Kesto: 3,5-10,5 tuntia
Missä ja milloin: Katajanokan terminaali, vuoden ympäri
Osoite Katajanokka harbour, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.sales.vikingline.com/en/find-cruise-trip/cruise/helsinki-tallinn/?_ga=1.228438941.1672616041.1485760729
Hakusanat: daytrip cruise sea

Lumikenkä- ja talviretket Nuuksion kansallispuistossa | Winter and Snowshoe Hikes in Nuuksio National Park | Winter and Snowshoe Hikes in Nuuksio National Park

Tunne ja näe erämaisen luonnon rauha, talven värit ja luminen metsä sekä jäätyneet järvet Nuuksion kansallispuistossa.  Kun lunta on riittävästi, laitamme jalkaan lumikengät, joilla vaellamme yli lumisten maisemien, välillä poluilla ja urilla, välillä kokeilemme umpihankeakin. Retki sisältää opastuksen, kuljetuksen Helsingistä, varusteet ja retkieväät. Ilmoittautuminen etukäteen netissä.

la 6.1.18 klo 10:00

la 27.1.18 klo 10:00

la 3.2.18 klo 10:00

la 10.2.18 klo 10:00

la 17.2.18 klo 10:00

la 24.2.18 klo 10:00

la 3.3.18 klo 10:00

la 10.3.18 klo 10:00

la 17.3.18 klo 10:00

la 24.3.18 klo 10:00

la 31.3.18 klo 10:00

Kesto: 5h kuljetuksineen, aktiviteetti 3 h
Missä ja milloin: Nuuksion kansallispuistot, joulukuusta maaliskuuhun
Osoite Kiasma bus stop, Mannerheiminaukio 2, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://feelthenature.fi/en/winter-snowshoe-hikes-nuuksio-national-park/
Hakusanat: nature winter hiking and backpacking

Erämelontaseikkailu intiaanikanooteilla Nuuksiossa | Guidad kanotresa med kanadensare på vildmarkssjöar i Noux nationalpark | Wilderness Canoeing Adventure in Nuuksio National Park

Tällä opastetulla retkellä melomme avo- eli intiaanikanooteilla Nuuksion kansallispuiston erämaisilla järvillä. Välillä pidämme tauon nauttien eväitä ja kuunnellen luonnon ääniä. Tauolla voit myös pulahtaa uimaan erämaajärveen. Retki sopii myös ensi kertaa meloville. Ammattioppaamme johdattelee retken alussa avokanoottimelonnan perusteisiin. Retkeen sisältyy kuljetus Helsingistä tai Espoosta.

Lauantaisin klo 10 13.5.- 30.9.17
Torstaisin klo 10 29.6.17 -24.8
Tiistaisin klo 10 18.7- 15.8

Lähtöjä voi tulla vielä kysynnän mukaan lisää. Tämän lisäksi elokuussa täysikuumelontoja. Pakollinen ennakkovaraus em. sivuilta.
 

Kesto: 5 h
Missä ja milloin: Nuuksion kansallispuisto, toukokuusta syyskuuhun
Osoite Kiasma bus stop, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://feelthenature.fi/en/wilderness-canoeing-adventure-in-nuuksio/
Hakusanat: canoeing nature activity

Opastettu luontoretki Porkkalanniemeen | Amazing Porkkala Peninsula | Amazing Porkkala Peninsula

Tällä luontoretkellä (80 €/hlö) pääsee tutustumaan Porkkalan jylhiin maisemiin ja kuulemaan Porkkalan kiehtovasta historiasta. Retken hintaan sisältyy välipala nuotiolla. 

Retkeen sisältyy meno-paluu kuljetus Helsingin keskustasta ja suomenkielisen oppaan palvelut. Kansainvälisillä retkillä opastuskielenä on englanti, mutta opastusta on mahdollista saada myös suomeksi. Samansisältöinen retki on mahdollista toteuttaa myös yksityismatkana omalle porukalle erikseen sovittavana ajankohtana.

Retki järjestetään viikottain vuoden ympäri, kesäaikaan myös useamman kerran viikossa. Tarkat retkipäivät on nähtävissä nettisivuilla. Lähtöaika: klo 12.00 Kiasman bussipysäkki (Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki). Paluu samaan paikkaan klo 17.00.

Kesto: 4-5 tuntia
Missä ja milloin: Porkkala, Kirkkonummi. Viikottain vuoden ympäri.
Osoite Porkkala, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.lomitravels.com/amazing-porkkala-peninsula/
Hakusanat: daytrip guidance outdoor recreation nature

Sustainable City Tour | Sustainable City Tour | Sustainable City Tour

Sustainable City Tour on paikallishenkinen kaupunkikierros jolla liikutaan julkisella liikenteellä. Päänähtävyyksien lisäksi tutuksi tulevat myös stadilaisten suosikkipaikat. Osallistujat saavat käyttöönsä Helsingin 24 tunnin julkisen liikenteen liput jota voivat käyttää itsenäisesti myös opastuksen jälkeen!

Kesto: 3-4 tuntia
Missä ja milloin: Joka päivä läpi vuoden takuulähtö 1.5. - 30.9. klo 10 ja 1.10 - 30.4. klo 11. Helsinki.
Osoite Narinkka 3, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.happyguidehelsinki.com/
Hakusanat: ecological guidance tramways sightseeing

Arts & Archipelago Cycle | Arts & Archipelago Cycle | Arts & Archipelago Cycle

Läntinen Helsinki on täynnä saaria, joista moneen pääsee vain pyörällä tai kävellen. Nuo maisemat ovat inspiroineet monta kansallistaiteilijaamme kuten Sibeliusta ja Gallén-Kallelaa. Tällä kierroksella kulttuuri kohtaa luonnon kauneimmillaan.

Päivittäin klo. 10. Varaukset viimeistään edellisenä iltana klo 21 mennessä sähköpostilla happyguidehelsinki@gmail.com.

Kesto: 4-5 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, ympäri vuoden
Osoite Narinkka 3, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://biketourshelsinki.com/home/arts-archipelago-cycle/
Hakusanat: guidance art archipelagoes cycling bike tour

Moottorikelkkasafari | Snowmobile Safari | Snowmobile Safari

Burn Out City järjestää opastettuja moottorikelkkasafareita Sipoon luonnonkauniissa saaristossa, niin metsäisiä reittejä pitkin kuin Suomenlahden jäällä. Suosittu ohjelma erityisesti kun lähtöpaikka on vain n. 30 min ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Unohtumaton elämys vasta-alkajille ja upea kokemus myös enemmän ajaneille!

Burn Out City räätälöi ainutlaatuisen kelkkaretken eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Ajettava reitti ja vaativuustaso valitaan ryhmän ajokokemuksen mukaan ja lähtökohta on se, että pitää olla kivaa kaikille, eikä tuntua liian vaikealta ja raskaalta. Safarin aikana nuotiotauko, missä nautitaan lämmintä juotavaa ja pientä suolaista.

Jää‐ ja lumitilanne määrää missä ja milloin safareita voi järjestää.

Kesto: 3 tuntia sis. kuljetuksen
Missä ja milloin: Sipoon saaristo, joulukuusta huhtikuuhun
Osoite Senate Square, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://burnoutcity.fi/en/snowmobile-safaris-in-helsinki/
Hakusanat: activity winter sightseeing

Opastettu retki Jean Sibeliuksen kotimuseoon Ainolaan | | Sibelius culture trail

Tällä opastetulla kulttuuriretkellä (80 €/hlö) tutustaan Tuusulanjärven Rantatien taiteilijayhteisön historiaan. Retken pääkohde on vierailu Ainolassa - Jean Sibeliuksen kotimuseossa. Sisäänpääsy Ainolaan sisältyy matkan hintaan.

Retkeen sisältyy meno-paluu kuljetus Helsingin keskustasta ja suomenkielisen oppaan palvelut. Kansainvälisillä retkillä opastuskielenä on englanti, mutta opastusta on mahdollista saada myös suomeksi. Samansisältöinen retki on mahdollista toteuttaa myös yksityismatkana omalle porukalle erikseen sovittavana ajankohtana.

Retki järjestetään viikottain kesäaikaan (toukokuu-syyskuu). Tarkat retkipäivät on nähtävissä nettisivuilla. Lähtöaika: klo 12.00 Kiasman bussipysäkki (Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki) Paluu samaan paikkaan klo 17.00.

Kesto: 4-5 tuntia
Missä ja milloin: Ainola, Tuusulanjärvi. kesäaikaan (toukokuu-syyskuu)
Osoite Ainola, Tuusulanjärvi, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.lomitravels.com/sibelius-culture-trail/
Hakusanat: daytrip guidance

Mökki-kokemus | Authentic Cottage Experience | Authentic Cottage Experience

Vietä päivä merellisellä mökillä alle tunnin päässä Helsingin keskustasta. Luonnon helmassa stressi hellittää ja mieli virkistyy. Pääset nauttimaan rantasaunan lämmöstä ja raikkaasta uinnista. Palveluun kuuluu myös autokyyti edestakaisin sekä ruokaa ja juomaa. 

Lähtöajat kello 10:00-14:00.

Kesto: 5 tuntia
Missä ja milloin: Helsingin seutu, vuoden ympäri
Osoite Fabianinkatu 4, 00130, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://onedayinhelsinki.com/summer-cottage-experience/
Hakusanat: daytrip sauna summer cottage life

Melonnan alkeiskurssi | Sea Kayak Beginner Course | Sea Kayak Beginner Course

Opettele melonnan perustaidot Natura Vivan asiantuntevien oppaiden johdolla. Melontakurssilla harjoitellaan melontatekniikkaa, melontaretken suunnittelua ja tärkeitä turvallisuustaitoja. Samalla nautimme kauniista merimaisemista. Opimme myös tuntemaan erilaisia kajakkimalleja sekä tutustumme erilaisiin melontavarusteisiin. Melonnan alkeiskurssi antaa hyvän pohjan omatoimiseen harrastamiseen. 

Kesto: 10 tuntia jaettuna kolmelle illalle tai viikonloppuna kahdelle päivälle.
Missä ja milloin: Arkikurssit järjestetään kolmena iltana (ti, ke ja to) klo 18–21:30. Elokuun kurssit (ti, ke ja to) klo 17–20:30. Viikonloppukurssit järjestetään la ja su klo 10 - 16.
Osoite Vuosaari Paddling Center, Harbonkatu 13, 00980, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.naturaviva.fi/en/activities/paddling/paddlinginhelsinki/s=sea-kayak-beginners-course-english/body0=724.228/body0:template=johkuproduct.tpl
Hakusanat: nature kayaking outdoor recreation sea

Lohenuistelu charter-veneellä | Salmon trolling with a charter boat | Salmon trolling with a charter boat

Lohenuistelua Suomenlahdella suurella charter- veneellä. 1 - 9 henkilöä, kesto 4 - 8 tuntia, hinta 1200 - 1950 e riippuen kestosta ja henkilömäärästä. Sisältää keittolounaan.

Toukokuusta lokakuuhun. Lähtöaika sovitaan asiakkaan kanssa, rantautuminen ennen auringon laskua.

 

Kesto: 4 - 8 tuntia
Missä ja milloin: Suomenlahti, toukokuusta lokakuuhun
Osoite Market Square, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.helsinkifishingguide.com
Hakusanat: fishing sea archipelagoes

RIB safari | RIB safari | RIB safari

Isolla RIB veneellä suurempikin seurue voi nauttia saaristosta ja sen luonnosta, tai tyydyttää vauhdinnälkäänsä avomerellä. Rib Safariin kuuluu aina täydellinen varustus kaikille osanottajille, ja turvallisuudesta ei koskaan tingitä. Nämä veneretket yhdistetään usein maukkaaseen ruokailuun ja unohtumaton elämys on valmis. RIB veneeseen mahtuu 12 asiakasta.

Kesto: 1h - 3 päivää
Missä ja milloin: Helsingin saaristo, huhtikuusta lokakuuhun
Osoite Lyypekinlaituri, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://burnoutcity.fi/en/rib-safari-helsinki/
Hakusanat: sea guidance activity

RIB ajoa | REDRIB Experience | REDRIB Experience

REDRIB vie  2-10 hengen pienryhmät seikkailulle Helsingin edustalle. Tule kokemaan off shore -ajoa avomerelle tai saaristo-ajoa ohjelmineen.  REDRIBin varusteet pitävät sinut kuivana ja lämpimänä säällä kuin säällä. Tule kadulta suoraan kyytiin.

Huhti-marraskuu. Lähdöt sopimuksen mukaan. Noudot ja jättö Kauppatori, Hakaniemi, Hietaniemi, Ruoholahti tai muu sopimuksen mukaan.

Kesto: 1-5 tuntia
Missä ja milloin: Lyypekinlaituri, huhtikuusta marraskuuhun
Osoite Meripellontie 11 C 12, 00910, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.redrib.fi
Hakusanat: sea archipelagoes activity

Opastettu kävelyretki Porvoon vanhassa kaupungissa | Porvoo Medieval Town Walk | Porvoo Medieval Town Walk

Opastetulla Porvoon kävelyretkellä (80 €/hlö) kuljetaan pitkin vanhan Porvoon kapeita keskiaikaisia mukulakivikatuja, joita ympäröivät värikkäät historialliset puurakennukset. Retkellä vieraillaan myös Porvoon vanhassa kirkossa. Kävelyretken lopuksi on aikaa vielä piipahtaa viehättävissä pienissä kahviloissa, kaupoissa tai kirpputorilla. 

Retkeen sisältyy meno-paluu kuljetus Helsingin keskustasta ja suomenkielisen oppaan palvelut. Kansainvälisillä retkillä opastuskielenä on englanti, mutta opastusta on mahdollista saada myös suomeksi. Samansisältöinen retki on mahdollista toteuttaa myös yksityismatkana omalle porukalle erikseen sovittavana ajankohtana.

Retki järjestetään viikottain vuoden ympäri, kesäaikaan myös useamman kerran viikossa. Tarkat retkipäivät on nähtävissä nettisivuilla. Lähtöaika: klo 12.00 Kiasman bussipysäkki (Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki). Paluu samaan paikkaan klo 17.00.

Kesto: 4-5 tuntia
Missä ja milloin: Porvoo. Viikottain vuoden ympäri.
Osoite Porvoo, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.lomitravels.com/porvoo-medieval-town-walk/
Hakusanat: guidance daytrip

ParisRio Local Guide | ParisRio Local Guide | ParisRio Local Guide

Eikö olisikin hauskaa, jos aina matkalla olisi mahdollisuus vuokrata paikallinen kaveri, jolla on samanlaiset mielenkiinnon kohteet kuin sinulla ja joka voi säästää sinut ylimääräiseltä sähläykseltä ja rahan menolta? Kaveri, johon voisit vähän tutustua jo ennen matkaa ja suunnitella täydellisen reissun. Opastus voisi maksaa noin 20 – 50 € per tunti koko perheelle tai kaveriporukalle. Jos suunnitelmat muuttuvat, voit peruuttaa varauksen ilmaiseksi viimeistään 24 tuntia ennen opastusta.


 

Kesto: Alkaen 1 tunti
Missä ja milloin: Vuoden ympäri. Asiakas sopii lähtöajat paikallisoppaan kanssa.
Osoite Helsinki, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.parisrio.com/en/local-guide
Hakusanat: guidance

Marja- ja sieniretket Nuuksion kansallispuistossa | Berry picking and mushroom hunting in Nuuksio National Park | Berry picking and mushroom hunting in Nuuksio National Park

Opastettu marja- ja sieniretki Nuuksion kansallispuistoon. Keräämme ja maistelemme luonnon antimia. Tauolla levähdämme ja nautimme pannukahvit, sieniä ja retkievästä syötävää. Retki sisältää kuljetuksen Helsingistä. Visit Finland valitsi retken vuoden 2015 FinRelax-tähtituotteeksi.

Takuulähdöt pe ja ke heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin ja lokakuussa lauantaisin, yksityisretket heinä-marraskuussa.

Kesto: 5 h kuljetuksineen, aktiviteetti 3 h
Missä ja milloin: Nuuksion kansallispuisto, heinäkuusta lokakuuhun
Osoite Kiasma bus stop, Mannerheiminaukio 2, 00101, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://feelthenature.fi/en/berry-picking-and-mushroom-hunting-in-nuuksio-national-park/
Hakusanat: nature activity

Nuuksio SUP Adventure | Nuuksio SUP Adventure | Nuuksio SUP Adventure

Lähde suppailemaan ainutlaatuiseen ympäristöön Nuuksion kansallispuistoon. SUP-retken kohteena on Nuuksion Haukkalampi, jonka jyrkät kallioiset ja metsäiset rannat suojaavat tuulilta ja aalloilta. Rentoudu ja nauti erämaisesta tunnelmasta. Retken aikana pidämme tauon ja nautimme eväitä keskellä kansallispuiston upeaa luontoa. Varaa paikkasi SUP-seikkailuun!
 

Kesto: 4,5 tuntia sisältäen kuljetuksen
Missä ja milloin: Kesä-, heinä- ja elokuu joka maanantaina. Kuljetus Kiasmalta klo 10:30.
Osoite Kiasma bus stop, Mannerheiminaukio 2, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.naturaviva.fi/en/activities/sup/standuppaddlefinland/s=nuuksio-sup-adventure/body0=776.3844/body0:template=johkuproduct.tpl
Hakusanat: nature outdoor recreation

Opastettu luontoretki Nuuksion kansallispuistoon | Nuuksio National Park tour | Nuuksio National Park tour

Tällä luontoretkellä (80 €/hlö) tutustaan Nuuksion kansallispuistoon. Erätaitoja ja luonnontuntemusta, myös mahdollisuus vierailla Suomen luontokeskus Haltiassa. Retken hintaan sisältyy välipala nuotiolla. 

Retkeen sisältyy meno-paluu kuljetus Helsingin keskustasta ja suomenkielisen oppaan palvelut. Kansainvälisillä retkillä opastuskielenä on englanti, mutta opastusta on mahdollista saada myös suomeksi. Samansisältöinen retki on mahdollista toteuttaa myös yksityismatkana omalle porukalle erikseen sovittavana ajankohtana.

Retki järjestetään viikottain vuoden ympäri, kesäaikaan myös useamman kerran viikossa. Tarkat retkipäivät on nähtävissä nettisivuilla. Lähtöaika: klo 12.00 Kiasman bussipysäkki (Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki). Paluu samaan paikkaan klo 17.00.

Kesto: 4-5 tuntia
Missä ja milloin: Nuuksion kansallispuisto. Viikottain vuoden ympäri.
Osoite Nuuksio National Park, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.lomitravels.com/nuuksio-national-park/
Hakusanat: daytrip nature outdoor recreation guidance

Berry Picking by Bike | Berry Picking by Bike | Berry Picking by Bike

Tiesitkö, että Helsingin Keskuspuisto on satavuotias ja vain pienen matkan päässä Finlandia-talolta alkavat maittavat marjamaat? Tällä kierroksella tutustutaan Helsingin puistojen vihreyteen ja päästään kotimaisten marjojen makuun. Osallistuja saa syödä kaikki poimimansa marjat.

Heinäkuusta syyskuun loppuun.  Varaukset sähköpostitse osoitteeseen happyguidehelsinki@gmail.com viimeistään edellisenä iltana klo 21 mennessä.

Kesto: 3-4 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, heinäkuusta syyskuuhun
Osoite Narinkka 3, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://biketourshelsinki.com/home/berry-picking-by-bike/
Hakusanat: nature bike tour

City Sauna Tour | City Sauna Tour | City Sauna Tour

Saunan sanotaan olevan suomalaisen kulttuurin perusta. Tällä kierroksella kuullaan erilaisista saunoista ja päästään kylpemään ihan oikeaan city-saunaan Kalliossa.

Pävittäin klo 17.30. Varaukset sähköpostitse osoitteeseen happyguidehelsinki@gmail.com viimeistään kierrosta edeltävänä iltana klo 21 mennessä. 

Kesto: 3-4 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, ympäri vuoden
Osoite Narinkka 3, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.happyguidehelsinki.com/sauna-tours/
Hakusanat: sauna guidance

Nuuksio Forest Lake Walk | Nuuksio Forest Lake Walk | Nuuksio Forest Lake Walk

Lähde luontoretkelle Nuuksion kansallispuistoon. Tällä rennolla retkellä pääset tutustumaan kansallispuistoon kauniisiin maisemiin ja mahtavaan luontoon. Patikkaretken tahti on rento ja pidämme matkan varrella useita taukoja. Nuuksion järviylänkö koostuu vaihtelevasta maastosta. Vaellusreittimme kulkee metsälampien ja jääkauden muovaamien kallioden lomassa. Lähde mukaan rentouttavalle retkelle.

Kesto: 4,5 tuntia sisältäen kuljetuksen
Missä ja milloin: Nuuksion kansallispuisto. 1.6.–31.8. joka tiistai. Lähtöaika klo 10:30 Kiasman bussipysäkiltä
Osoite Kiasma bus stop, Mannerheiminaukio 2 , 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.naturaviva.fi/en/shoreexcursions/shoreexcurionshelsinki/s=nuuksio-forest-lake-walk/body0=678.3842/body0:template=johkuproduct.tpl
Hakusanat: nature outdoor recreation guidance

Nuuksio Fatbike Adventure | Nuuksio Fatbike Adventure | Nuuksio Fatbike Adventure

Joko olet kokeillut paksurenkaista Fatbikea? Se on mainio tapa tutustua Nuuksion kansallispuiston upeaan erämaiseen luontoon. Fatbikella matka taittuu ja ehtii näkemään enemmän kun vaikkapa patikoiden. Ammattioppaat antavat parhaat pyöräilyvinkit ja kertovat tarinoita Nuuksion luonnosta sekä historiasta. Pyöräretkellä tahti on rento ja taukoja pidetään matkan varrella. Hyppää satulaan!

Kesto: 4,5 tuntia sisältäen kuljetuksen
Missä ja milloin: Toukokuussa joka lauantai, kesä-elokuussa joka torstai ja lauantai, syyskuussa joka lauantai
Osoite Kiasma bus stop, Mannerheiminaukio 2, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.naturaviva.fi/en/nuuksio/fatbiketours/fatbikenuuksionationalpark/s=nuuksio-fatbike-adventure/body0=769.3831/body0:template=johkuproduct.tpl
Hakusanat: nature bike tour outdoor recreation cycling

Nuuksio Canoe Adventure | Nuuksio Canoe Adventure | Nuuksio Canoe Adventure


Vain lyhyen matkan päässä kaupungin sykkeestä pääset Nuuksion kansallispuiston luonnonrauhaan. Haukkalampi on upea pieni vesistö keskellä kansallispuistoa. Melonta on siellä aina turvallista ja helppoa. Retken aikana pidämme rennon tauon ja ammattiopas kertoo alueen luonnosta ja historiasta. Melomme vakailla avokanooteilla, tarvittaessa saat meiltä myös veden- ja tuulenpitävän takin. Lähde mukaan!

Kesto: 4,5 tuntia sisältäen kuljetuksen
Missä ja milloin: Toukokuussa joka sunnuntai, kesä-elokuussa joka keskiviikko ja sunnuntai, syyskuussa joka sunnuntai
Osoite Kiasma bus stop, Mannerheiminaukio 2, 00100, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.naturaviva.fi/en/nuuksio/fatbiketours/fatbikenuuksionationalpark/s=nuuksio-fatbike-adventure/body0=769.3831/body0:template=johkuproduct.tpl
Hakusanat: nature canoeing guidance outdoor recreation

Murhakävely | Murder Walk | Murder Walk

Tule mukaan kuulemaan Helsingin historian hyytävimmistä henkirikoksista. Opastetulla kierroksellamme syvennytään pääkaupungissa tapahtuneisiin murhiin niiden oikeilla tapahtumapaikoilla. Steen Christensenin ampumista poliiseista puhutaan edelleen, mutta muistatko vielä Kaivopuiston lapsisurman tai vuodesohvaan piilotetun ruumiin? Mitä oikeasti tapahtui Maiju Lassilalle

Kierrokselle mahtuu mukaan 25 ensimmäistä, joten varaa paikkasi ajoissa. Varaukset joko sähköpostitse tai nettisivujen varausjärjestelmän kautta  (englanninkieliselle kierrokselle omat varaukset).

Talvikauden kierrokset:

13.10. 14-16

10.11. 14-16

1.12. 14-16

5.1.2019 14-16

2.2.2019 14-16

2.3.2019 14-16

6.4.2019 14-16

 

Kesto: 2 tuntia
Missä ja milloin: Helsinki, vuoden ympäri
Osoite Bulevardi 56, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://greencaptours.com/bookingpage/?sessionId=819dbf7d-7d2b-4ee5-b36c-f00685f7dde5&activityId=24006
Hakusanat: walking tour guidance history

Kesäyön taikaa - Yömelontaretki | Midnight Magic – kayaking through the night | Midnight Magic – kayaking through the night

Yö Helsingin saaristossa on ainutlaatuinen! Pimeässä aisti herkistyvät ja koet kajakin liikkeet vedessä ja ympäristö on rauhallinen. Retken aikana pidetään tauko saaressa ja istutaan nuotion ääressä. Kirkkaalla kelillä näkyvät tähdet ja kuu taivaalla. Tämä on elämys, joka ei unohdu!

Kesäkuusta syyskuuhun klo 21 - 01.

Kesto: 4 tuntia
Missä ja milloin: Vuosaaren Melontakeskus, kesäkuusta syyskuuhun
Osoite Harbonkatu 13, 00980, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.naturaviva.fi/en/activities/paddling/paddlinginhelsinki/s=midnight-magic-kayaking-through-the-night/body0=654.16/body0:template=johkuproduct.tpl
Hakusanat: sea activity canoeing nature

Kokkikoulu | Kockskola | Cooking class

Tervetuloa kokkaamaan, järjestämme kokkauskursseja ryhmille. Tule kokkaamaan Suomi 100 illallinen tai joulun makuja ryhmäsi kanssa. Meille ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat viettää mukavan illaan kokaten, oppien ja hyvästä seurasta nauttien. Ruoka- ja viiniammattilaisemme opastavat ja opettavat kymmenien vuosien amattitaidolla ja palavalla intohimolla makuelämyksiin. Kurssilla pärjäävät niin aloittelijat kuin mestaritkin, meidän kursseillamme ruoka on aina herkullista.

Kokkikurssit pidetään maanantaista perjantaihin, päivisin ja iltaisin.

Kesto: 3,5 tuntia
Missä ja milloin: Team Kitchen, Fabianinkatu 8, ympäri vuoden
Osoite Fabianinkatu 8, Helsinki
Tapahtuman kotisivu http://www.teamkitchen.fi/en
Hakusanat: guidance lunch education and training food dinner

Tutustu Melontaan Vuosaaressa | Let's Paddle - An Introduction to Paddling | Let's Paddle - An Introduction to Paddling

Oletko aina halunnut kokeilla melontaa? Nyt se onnistuu helposti kahden tunnin melontaretkellämme. Käymme rannassa läpi melonnan perusteet, jonka jälkeen teemme rennon retken Itä-Helsingin saaristossa. Oppaat kertovat matkan aikana meriluonnosta ja opastavat melontatekniikkaa. Tällä retkellä et tarvitse aikaisempaa melontakokemusta. Kokeile nyt uutta lajia ja ihastu!

 

Kesto: 2 tuntia
Missä ja milloin: Vuosaaren melontakeskus, toukokuusta syyskuuhun
Osoite Harbonkatu 13, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.naturaviva.fi/en/activities/paddling/paddlinginhelsinki/s=let-s-paddle-an-introduction-to-paddling/body0=654.112/body0:template=johkuproduct.tpl
Hakusanat: canoeing sea activity

Opastettu luontoretki Sipoonkorven kansallispuistoon + sauna | Kuusijärvi Sauna Experience | Kuusijärvi Sauna Experience

Tällä retkellä (80 €/hlö) tutustaan Sipoonkorven kansallispuistoon ja metsäretken jälkeen vuorossa on saunominen Kuusijärven savusaunassa. Kuusijärvellä on uintimahdollisuus sekä kesäisin että talvisin.  

Retkeen sisältyy meno-paluu kuljetus Helsingin keskustasta ja suomenkielisen oppaan palvelut. Kansainvälisillä retkillä opastuskielenä on englanti, mutta opastusta on mahdollista saada myös suomeksi. Samansisältöinen retki on mahdollista toteuttaa myös yksityismatkana omalle porukalle erikseen sovittavana ajankohtana.

Retki järjestetään viikottain vuoden ympäri, kesäaikaan myös useamman kerran viikossa. Tarkat retkipäivät on nähtävissä nettisivuilla. Lähtöaika: klo 12.00 Kiasman bussipysäkki (Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki). Paluu samaan paikkaan klo 17.00.

Kesto: 4-5 tuntia
Missä ja milloin: Sipoonkorven kansallispuisto, Kuusijärvi. Viikottain vuoden ympäri.
Osoite Kuusijärventie 3, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.lomitravels.com/kuusijarvi-sauna-experience/
Hakusanat: guidance sauna nature outdoor recreation daytrip

Päivä Tallinnassa -risteily | Dagskryssning till Tallinn | Day Cruise to Tallinn

Päiväristeily Tallinnaan on mukava lisä Helsingin vierailuusi. Päiväristeilyllä koet sekä kauniin merimatkan, että upean kaupunkiloman yhdessä päivässä! Tallink Shuttle Star ja Megastar tarjoavat  upeat ostosmahdollisuudet ja voit nauttia ravintoloiden ja baarien antimista meno- ja paluumatkoilla. Merimatka kestää vain kaksi tuntia/suunta, joten maissa jää hyvin aikaa erilaisiin aktiviteetteihin.

Lähtöajat esimerkiksi:
07:30, 10:30, 13:30, 16:30, 19:30, 22:30

https://www.tallinksilja.fi/aikataulut-helsinki-tallinna">Ajankohtaiset aikataulut.

Kesto: 5-17h
Missä ja milloin: Länsiterminaali 2, vuoden ympäri
Osoite West Terminal, T2, Helsinki
Tapahtuman kotisivu https://www.tallinksilja.com/helsinki-tallinn-day-cruise
Hakusanat: daytrip cruise sea

Tapahtumat ja aktiviteetit Helsinki - Tekemistä Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla | Activities in Helsinki Aree

Tapahtumat Helsinki & pääkaupunkiseutu 🎭 🎭 Tekemistä ja aktiviteetit Helsinki & pääkaupunkiseutu 🎭 🎭

Museot

Arkkitehtuuria | Ateljee | Hvitträsk 🎭 🎭

Nähtävyydet

Helsingin suurkirkko, Helsingin tuomiokirkko 🎭 🎭 Lapinlahden sairaala 🎭 🎭 Tilkka, arkkitehtuuri 🎭 🎭 Suomenlinna Helsinki, merilinnoitus 🎭 🎭

Carnivale in English 🎭 🎭 Contact 🎭 🎭 © 2021 Carnivale Co 🎭 🎭

 
Lähde MyHelsinki Open API. Tapahtumatietojen lisenssi Creative Commons BY 4.0 (ei kuvat), tietoja on muokattu | Muu sisältö © Carnivale, all rights reserved.
Sunrise and Sunset in World Towns
🚗 Route & Road Trip Planner 🚗 🚗 privacy policy 🚗